Inspekcija zabranila kupanje na plaži u Dubrovniku, more puno fekalija

Inspekcija zaštite okoliša jučer je izvršila inspekcijski nadzor u Dubrovniku povodom prijave i dostavljenih izvješća Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije o ispitivanju dodatnih uzoraka i redovitog uzorkovanja mora na plaži Donje Čelo na otoku Koločepu u Dubrovniku.

Budući da su sva uzorkovanja mora u razdoblju od 10. srpnja do 15. srpnja ocijenjena ”nezadovoljavajuća”, odnosno da mikrobiološki parametri prekoračuju granične vrijednosti za ocjenu ”zadovoljavajuće” prema Uredbi o kakvoći mora za kupanje, temeljem navedene Uredbe inspekcija zaštite okoliša je naredila Gradu Dubrovniku postavljanje službene oznake zabrane kupanja na plaži Donje Čelo.

Stoga je jučer u 15:30 postavljena službena oznaka na prilazu plaži kojom se obavještava da je zabranjeno kupanje.

Treći slučaj zatvaranja zbog fekalija

Ovo je već treća dubrovačka plaža koja je ove turističke sezone zatvorena zbog iznenadnog onečišćenja fekalnim vodama. Na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj 26. lipnja je uzorkovanjem mora utvrđeno da rezultati analize prelaze granične vrijednosti za Escherichiju coli. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije, a 27. i 28. lipnja utvrđen je prestanak zagađenja.

Nakon toga je 6. srpnja fekalnim vodama iz sustava odvodnje onečišćena plaža dubrovačkog hotela Libertas Rixos. Analizom uzoraka utvrđeno je da prelaze granične vrijednosti prema parametru bakterija te da ne udovoljavaju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje, piše Index.hr.

Uz plažu Srebreno, gdje je more bilo kratkotrajno onečišćeno, najvišem standardu nisu odgovarali rezultati na još šest županijskih plaža.

(www.jabuka.tv) 


9 komentara

  • KAKO NECE! KOJI SVIT PRODJE! TE BRODOVI;SAMO ISTRESU GOVNA I NASTAVE DALJE ZA GREEES! BOZE I SACUVAJ!! TRIBA IM ODUZET TITULU SPOMENIKA POD ZASTITOM!

    3
    1
  • Kako i neće kad je cijeli sustav odvodnje sveden u more. O kafićima i restoranima uz plažu da ne govorimo, odvodne cijevi su im izvedene 10-ak metara od plaže drito u more. Bože sačuvaj!

  • Šta je,para bi bez rada i motike.E neće ići.Ovi naši Dalmatinci su postali najveći neradnici na kugli zemaljskoj.Zbog čega bi oni mogli živit ko bubreg u loju a recimo jedan Slavonac koji ima farme stoke ili stotine hektara žita propasti a krvavo radi.Jeli normalno da u Splitu nema moderan vodovod nego i sada kao glavni dovod vode s vrela Jadra imaju ono što je Dioklecijan napravio prije skoro 2 tisuće godina.Zamislite kako je, kada i s čim je to rađeno- a sada ništa nego samo iznajmljuju nekakve stare zidine ,lade muda i diple k…..Ako dođe 10 miliona ljudi godišnje i ostane 7 dana to vam je 70 miliona dana .Ako svaki ode na WC a mora otić pet puta dnevno to vam je 350 miliona nužda.HALO? I to platite 2 tisuća Eura.Neka im se ćaća kupa u tome, odoh ja u planinu ili u svoju kadu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.