Inicijativa “Livno bez smeća” započela masovnu akciju čišćenja

Neformalna grupa građana okupljena oko Inicijative “Livno bez smeća” u subotu je pokrenula masovnu akciju čišćenja grada Livna i njegove okolice.

Koordinator Inicijative “Livno bez smeća” Marin Mamuza za medije je kazao da se ideja oko čišćenja grada od smeća i divljih deponija rodila nakon što su na više lokaliteta uvidjeli problem s odlaganjem otpada, dok sa druge strane imaju divan grad i prirodu koju nažalost sami uništavaju.

Stoga su, kako je dodao, osnovali facebook stranicu pod istim imenom te pozvali sve svoje žitelje da se pridruže velikoj akciji čišćenja koja će trajati sve do nedjelje, 18. travnja, kada je planirana završna akcija i prigodno druženje.

Planiramo pokupiti i smeće uz prometnice koje bacaju neodgovorni vozači, a volonteri će za te aktivnosti dobiti Greyp električne bicikle s kojima će učinkovitije obići sve prometnice, kazao je Mamuza, prenosi Fena.

Akciju su, među ostalim, podržali i gradonačelnik Livna Darko Čondrić, kao i JP “Komunalno Livno” koje će uklanjati divlje deponije otpada.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Kako Bog i sila nebeska natjera cjelu planetu na ciscenje. Nes milom hoces silom…marvo.. planeta se pretvorila u cigansku mahalu.. Baci niko nevidi..!.Vidio je KO je VIDIO ?!!…Udri Boze AL’ zesce…na ovu gamad neljudsku…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.