Goran Bogdan, Severina i Hristina Popović u moćnom skeču protiv govora mržnje

Magazin Buka na svom YouTube kanalu objavio je video “Hejt, SLOVEni, još ste živi?”, sastavni dio kampanje protiv govora mržnje koju Buka realizira proteklih mjeseci.

Svjedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postupno osvaja online i offline prostor i prijeti postati općeprihvaćenim načinom komunikacije u našem društvu. Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke, upozoravaju iz Buke i dodaju da kampanja ima za cilj poticati kulture dijaloga, empatije i razumijevanja među ljudima.

Nit vodilja kampanje je pozdrav “HEJ, SLOVEni”, koji smo za potrebe naše priče prekrstili u “HEJT, SLOVEni” jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i “dobar dan”. Kroz razgovor između mušterija i radnika u jednom supermarketu, video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati, kaže glavni i odgovorni urednik Buke Aleksandar Trifunović.

Spot je napisao i režirao zagrebački režiser i pisac Predrag Ličina, a glavne likove igraju SeverinaHristina Popović i Goran Bogdan.

Glavni slogan kampanje “Hejt, SLOVEni, još ste živi?” oživio je i u kratkoj animaciji. Idejni kreator slogana također je Predrag Peđa Ličina (autor kultne zombie komedije “Posljednji Srbin u Hrvatskoj”).

(www.jabuka.tv)25 komentara

  • Imam puno prijatelja Srba, i super su ljudi jer se družim i s muslimanima,srbima, zidovima i ostalima… dokle god ima ovakvih idiota kakvi ste vi komentatori i junaci preko tipkovnice svijet je ružno mjesto za život… a vrlo vjerojatno ste picke u životu…
   Hvala

 • Zato što zna što je život na zemlji i da Bog stvori ljubav,a sotona mržnju.Treba čitati knjige,jer one služe za visoko obrazovanje,a internet za površne ljude.

 • Ovaj bogdan je ulizica br.1 u regionu, promocija pederluka I svih nakaznosti ,licemjeri pod krinkom dobrih “obrazovanih” krscana koje ostatak ne razumije,bijednici!

 • E moj Gogo, šta ste napravili, protiv istambulske, protiv ubojstva ne rođenih… Abortus je ubojstvo. Ajde moj Gogo gukni… Ko “fol” gasite, tamo di u stvarnosti i ne gori.

 • Gogo glumi ,dobar si,okani se pametovanja…jos sa Severinom…koliko je ta brakova rasturila…al pregazilo je vrijeme….ima dijete koje joj je oduzeto….pazi Gogo na obraz..sve se moze oprati ,al obraz nikako…budi ponos svom djedu Karlu….Pazi da ne ides malen ispod zvijezda..

 • Srbi i Hrvati nikada nisu mogli zajedno, isto tako Rusi i Ukrajinci. Jedino silom mogu bit “udruženi” u jednu državu. Nema države na svijetu u kojoj dva naroda mogu živit kao jedan. Nije to ni Švicarska, ni Belgija, ni Sjeverna Irska, ni Izrael, ni Turska a naročito to nije BiH ili Jugoslavija. Ne vidim razloga zašto bi Hrvati trebali bit bolji sa Srbima nego sa Mađarima, Kinezima ili Albancima. Od Srba nikad nismo doživili ništa dobro.

 • Nama nitko ne valja samo nam valjaju oni koji pljačkaju uništavaju državu. Gdje su sada licemjeri, glupani, seljačine koji su bili na rivi u Splitu 2001. Godine, kako ne dignu glas protiv hdz pljačke? Javite se bar netko od 100 STO Tisuća hrvatina koji ste bili tada na ST-RIVI.. Što sada kažete za HDZ jer oni HDZ-LICEMJERI-VARALICE-LOPINE itd itd. su vas tada nahuškali tada da dođete na protest.. Tipično katoličko licemjerje. Ista licemjerna sorta su i pravoslavci.. Živio ZOKI MILANOVIĆ 150 godina i BOG mu dao snage gonjati kriminalce..

  • Kako će nam valjat bog ti prosvitlio pamet? Evo skoro tisuću godina pokušavaju hrvatskoj otet Dubrovnik. I neće oni nikad stat? Šta su samo radili u najnovijem ratu protiv Hrvatske.

 • Anonimno ja govorim općenito. O HDZ lopinama a ne o Četničkim govnarima. Pa svak normalan zna tko su četnici i veliko srpska propaganda i politika. Osim toga i mi imamo ustašku sramotu. Vrlo slična bagra kao četnici. Ništa ni mi nismo bolji od njih. I u HRV i u Srbiji je veliko licemjerje na nivou. Gadi mi se uopće spominjati zle krvoločne duhove prošlosti Baliste, Belogardejce, Četnike, Ustaše koji su bili ubojice koljači i glumili vjernike fuj. Ali svima je J B Tito dao papra.

  • Ti Četnici isto ti mi sle kao i ti kofol ne četnici. Svi oni imaju istu agedndu Veliku Srbiju na ovaj ili onaj način. A Hrvatima nikad nije falilio izdajica pa tako i u ova vremena, poput Jugoslavena kao što sti ti, nekad mađaroni, talijanaši, germanofili… a dans globalisti samo se klanjaju prema smijeru iz kojeg mogu osobni probitak izvući, bezkičmenjaci.
   A šta ti znaš o nečem prije 70 godnia, na osnovu onog što ti jedan totalitarni režim servirao godinam prikrivajući vlastite zločine?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.