Imotski misterij riješen: Pronađen nestali “Autohercov” autobus

U ponedjeljak poslijepodne pronađen je sigurno najpoznatiji autobus u Imotskom, onaj marke Renault, dubrovačkih registracijskih oznaka, otuđen iz dobro čuvanoga kruga imotske autoprijevozničke tvrtke “Autoherc – Autopoduzeće Imotski” u noći između prošloga utorka i srijede.

O tom se autobusu nagađalo svih ovih zadnjih dana, stvarale su se i kojekakve priče o tome da je završio u dijelovima negdje na prostoru susjedne Bosne i Hercegovine. Sve u svemu, bilo je teško vlasnicima tvrtke jer je autobus vrijedan oko pedeset tisuća eura.

– Nazvali su me iz kruga službene istražiteljske ekipe da je naš autobus pronađen, i to nedaleko od Imotskoga. Točna lokacija je u blizini prometnice Lovreć – Studenci, kod zaseoka Mrnjavci, u borovoj šumi. Prvi pokazatelji govore da je tek neznatno oštećen, vjerojatno zbog vožnje uskim prometnicama, no da to nije nešto posebno. Raduje nas to i hvala još jednom imotskim istražiteljima iz policije koji su uspjeli locirati autobus – rekao nam je direktor “Autopoduzeća Imotski” Ljubo Bošnjak, koji je odmah nakon dojave na lice mjesta poslao stručnu ekipu s automehaničarima i vozačem, piše Slobodna Dalmacija.

Tako je popularni Renault još iste noći trebao biti u krugu tvrtke.

Dakako, ova vijest je odjeknula Imotskim, svi se pitaju tko bi mogao i zašto ukrasti autobus. Je li u pitanju neka poruka vlasnicima tvrtke ili je samo hir nekoga vozača koji se htio malo provozati, za sada ostaje enigmom. Možda je, šale se u Imotskom, nekom promaknula redovna linija pa se požurio posebnim autobusom doći do nekoga odredišta.

No čini se kako je za avanturistu, ili više njih, ipak toliki autobus bio preveliki zalogaj, pa su ga ostavili skrivenoga u borovini u blizini zaseoka Mrnjavci. Zanimljivo je i to da je zračne linije od mjesta pronalaska autobusa do prvih kuća tek pola kilometra, pa je još čudnije da gotovo sedam dana nitko nije primijetio veliko vozilo.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.