Lijanović dostavio podatke o poticajima Upravi za neizravno oporezivanje

Ministarstvo poljoprivrede FBiH s Jerkom Ivankovićem Lijanovićem (NSRzB) na čelu dostavilo je Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) podatke o tome kome su sve dati poticaji za poljoprivrednu proizvodnju. Kako je za „Avaz“ potvrđeno u UNO, obimna dokumentacija trenutno se pomno analizira.

”Polako se privode kraju kontrole na terenu. Kad sve bude okončano, javnost će saznati detalje. Mi smo u svakom slučaju ranije zatražili od svih županijskih ministarstava da nam dostave sve zahtjeve za poticaje koje su proslijedila na razini Federacije BiH. Mislim da je to bio znak da više Lijanović nema šta čekati jer bi te podatke dobili s druge strane. Kako nam budu pristizali podaci o poticajima koje su kantoni proslijedili Lijanoviću, moći ćemo izvršiti kontrolu i ustanoviti je li Lijanović dostavio sve što smo tražili”, rečeno je za „Avaz“ iz UNO.

Ova državna agencija već dugo nastoji doći do podataka kome je sve Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo poticaje od 2009. godine do danas.

Ti podaci potrebni su UNO kako bi mogla provoditi dalje akciju pod kodnim imenom „Meso“. U UNO procjenjuju da je BiH zbog šverca mesom izgubila najmanje dva milijuna KM na godišnjoj razini, na ime neplaćenog PDV-a.
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.