Igman pomaže jednoj mostarskoj bolnici, ali ne i onoj u kojoj im leži direktor – Jabuka.tv

Igman pomaže jednoj mostarskoj bolnici, ali ne i onoj u kojoj im leži direktor

I dok SDA poručuje HNS-u da, dok traje borba protiv koronavirusa nije vrijeme za međunacionalne rasprave (zbog smjene Kriznog stožera FBiH), ta ista SDA na praktičnom primjeru kompanija koje kontrolira, dokazuje kako pomaže samo onim zdravstvenim ustanovama koje se nalaze na područjima gdje većinski živi bošnjački narod, piše HMS.

Kompanija Igman nabavila je i isporučila za Opću bolnicu u Konjicu i druge zdravstvene ustanove 200 zaštitnih odijela za liječnike, 10.000 maski i značajne količine druge opreme (medicinskih kapa, rukavica, mantila itd.), priopćio je predsjednik Nadzornog odbora “Igmana” Džemail Ćibo.

Nabavljena zaštitna hidrofibirana odijela, kao i kirurške maske napravljeni su od materijala koji omogućavaju višekratnu potrebu, a iako je najveći dio opreme dopremljen u Konjic, dio odijela i maski isporučen je i domu zdravlja u Jablanici, te RMC Safet Mujić u Mostaru.

U tijeku je i nabavka jednog respiratora, a osim navedenog Igman je uplatio novac i za nabavku 3.000 testera za koronavirus za potrebe bolnice u Konjicu, a njihova isporuka se očekuje već 30. ožujka.

Ono što upada u oči činjenica je da Sveučilišna klinička bolnica Mostar nije na popisu donacija kompanije Igman.

Podsjećamo, direktor kompanije Igman Džahid Muratbegović pozitivan je na koronavirus, a u utorak navečer prebačen je u SKB Mostar.

Njegovo stanje je srednje-teško bez potrebe priključivanja na respirator. Muratbegovićev vozač, zbog komplikacija uzrokovanim zarazom koronavirusom preminuo je u utorak, upravo u SKB Mostar.

Zbog činjenice da se trećeoboljeli iz Konjica prebacuju u Mostar jednostavno je skandalozna odluka menadžmenata kompanije Igman da pomažu zdravstvene ustanove isključivo u većinski bošnjačkim područjima, zaključuje HMS.

(www.jabuka.tv)


40 komentara

 • Koje iznenađenje! balija ne želi pomoć hrvatima, e to se rijetko viđa. 😆
  Jučer namex po šleper donirao jednoj i drugoj bolnici, ali balija ni ne razmišlja o ravnopravnosti i jednakom tretmanu.

   • Popuši.ti brđo iz konjica..ime tvog grada kaže tko si i ti i kompanija i direktor.Obični konj da oprosti jadna životinja.Treba njemu furadana usut a ne ga lijecit u KBC sram ga bilo.

 • Sta to cudi pa sve je u ovoj jebenoj drzavi podjeljeno. Bosnjaci ce korona virus iskoristiti da ovladaju svim u drzavi sto vrijedi. A nasi misevi se sakrili u samoizolaciju kao Covic a za neke se i ne zna kao klempo Boze Ljubic za kojeg nismo culi od momenta izbijanja virusa. Ostale da ne spominjemo jer su to njihove potrcke. Znaci hrvatska komponenta urusena, kapitulirala.., Jada Boze moj.. Nedaj Noze da se ovo prosiri ovi bi iz Sarajeva pustili da zjevcemo tko tibe na duvom.. Ako nasi iz ovog ne nauce nista onda su najveci kreteni. Kako politicari tako i poduzetnici, godpodarstvenici a tako i RH- koja mora po Dejtonu skrbiti o hrvatima u YBiH…

 • Kad su tjerali Hrvate iz Konjica mislili su imat će sve. Eto nemaju ništa. Sada ih opet Hrvati liječe i izvlače. Cccc

   • Potjerao ih je onaj tko ih je u logorima držao, mučio i ubijao. A vi muslići lažite i dalje sebe da to niste radili. Da napravili ste genocid na Hrvatima Konjica, Bugojna, Travnika, Zenice, Kaknja to se lijepo može vidjeti ako usporediš popis stanovništva iz 1991. i 2013.

   • Hrvati su u Konjicu stradali od Bošnjaka kao nigdje. O tome se ne zna dovoljno. Sada nemaju ništa. Opet sve preko Hrvatske dolazi. Nikad se ne treba svetiti. Osveta je moja govori Gospodin, ja ću je vratiti.

 • Pa dali su par tisuća maraka i šta se može od toga osim nešto sitno kupiti,a ta firma je svojim skupom puno više štete napravila .Tako bi trebale i naše firme koje manje daju kupiti za naše ambulante koje su jako oskudne sa medicinskim materijalom.Ove podjele su mi glupe pogotovo sad,jučer sam vidio da je tip Musliman sam kupio respirator za KBC Mostar i poslao.Osobno nisam vidio na spisku ni jednu veću firmu s bilo čije strane u Mostaru da je puno dala za bolnicu.U ovoj situaciji se ne gleda odakle si,koje vjere i nacije,nego jel” jesi ili nisi čovjek”..A i s jedne strane i s druge ima i” ljudi”,a i profitera i sebičnjaka.

 • STA OČEKIVATI OD OVIH PRILIVODA, TURCI SU IH ODVODILI I PRAVILI OD NJIHA JANJICARE, KOJI SU UBIJALI SVOJU SU BRAĆU, AGE I BEGOVI SU BILI ČISTIH RUKU,, VASI VAS UBIJAJU., KADA CE TE SE VRATITI BOGU I ZAVJETU VAŠIH PRAFJEDOVA?

 • Pamet u glavu hrvstski narode. Isto nam je bilo i u Kugoslaviji. Naši prostori sa mrvicom tvornica dok mjesta gdje su bili Srbi i bilo kojoj republici su imali sve privilegije. Kao što reče Petar Vlahov…kada ovo proder neka se bilo tko usudi reći pritiv hrvatske vojske. Tako sada isto , eliminirati nasu petu kolonu, strancice koje lesinarski skupljaju bodove kad im je propala neka veca pozicija, naši koji se dusom i tijelom bore za nekakvu unitarnu drzavu. Ako se sada ne razdvoji sve, nema nam spasa. Nikakav Izborni zakon, samo i jedino razdvojiti sve sto je bilo naše prije osnivanja pederacije

 • Šta je sa stalnim druzenjima i naslikavanjima našeg vode i bakira dosta su janjetine satrali zajedno sada malo opet zavadanja pa ubrzo opet na janjetinu pa sve tako

 • Sa teroristima nema suživota.Sjetite se ritualnog ubojstva katoličke obitelji u konjicu (namjerno malim slovom) na Badnjak.

 • Ovom komentatoru Konjicu bi poručila nije slučajno što je konjic najviše pogođen u Hercegovini,jer koliko ste zločina nad Hrvatima napravili i nitko za to nije odgovarao.To je nepravda koja vapije u nebo,a ovo je vid izravnavanja računa.A i ovo pokazuje kakvi ste,a nakon ovoga najbolje svak sebi.

 • Ima i naših uvlakača koji su poletili na proslavu u Konjic a znaju se i koji su i iz koje partije tako da se vi obicni svađate a oni ce kao i za rata surađivati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.