Idući tjedan prometna akcija “Počela je školska godina – zaštitimo djecu u prometu”

Auto moto klub Livno (AMK Livno), auto moto savez u BiH (AMSuBiH) u suradnji s livanjskim policajcima i osnovnim školama, idući tjedan organizira prometno preventivnu i prometno edukativnu akciju “Počela je školska godina-zaštitimo djecu u prometu”.

Planom je predviđeno da se školske prometne patrole učenika šestih razreda organiziraju u utorak 18.rujna od 13 sati ispred OŠ „Ivana Goran Kovačić“ u Livnu, a u srijedu 19. rujna od 13 sati u OŠ “Fra Lovro Karaula” Livno.

Predavanje će se provesti od 18. do 21.rujna 2018. godine, u središnjim i područnim školama u dogovoru s ravnateljem škola i djelatnicima policijske postaje Livno.

Predviđeno je predavanje za djecu prvih razreda osnovne škole, a s učenicima šestih razreda formirati će se školske prometne patrole, koje će zajedno s djelatnicima policije zaustavljati vozila te vozačima, roditeljima i sudionicima u prometu dijeliti prigodne letke tiskane za ovu akciju.

Cilj akcije je, kažu organizatori, preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Prigodnim letcima vozače želimo upozoriti na početak školske godine i povećan broj djece na prometnicama, a učenike (one najmlađe) savjetovati kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu, poručuju iz Auto moto kluba Livno.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.