I Milan istupio iz Superlige, Juventus se oglasio priopćenjem

Milan je objavio da odustaje od Superlige.

Jedan od 12 osnivača Superlige objavio je da odustaje od natjecanja samo tri dana nakon obavijesti da se ono pokreće.

Prihvatili smo pozivnicu da sudjelujemo u projektu jer nam je želja da ljubiteljima nogometa širom svijeta omogućimo najbolje europsko natjecanje te da to bude u najboljem interesu našeg kluba i navijača. Superliga je nudila upravo to. Promjene nisu uvijek lake, ali evolucija je nužna za napredak i strukture europskog nogometa su evoluirale i mijenjale se zadnjih desetljeća.

Međutim, glasovi zabrinutosti ljubitelja nogometa širom svijeta o Superligi su jasno izraženi, a Milan mora biti osjetljiv na glas onih koji vole ovaj predivni sport. Nastavljamo s teškim radom kako bismo pronašli održivi model nogometa, navode Rossoneri u priopćenju.

Superliga je tako spala samo na Real, Barcelonu i Juventus.

Upravo se jedini preostali talijanski velikan sada oglasio povodom (barem za sada) očitog raspada Superlige.

Za razliku od navedenih klubova koji ponizno istupaju iz Superlige moleći navijače za oprost, pri čemu je jedina iznimka Milan jer Rossoneri ne kriju da to rade nevoljko, Juventus i u trenucima ovakvog debakla izražava vjeru u Superligu.

To nije čudno jer je Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa, ujedno ideolog, prvi operativac i potpredsjednik Superlige, pa do kraja brani svoje čedo:

Juventus je svjestan da je javna rasprava nastala nakon objave o pokretanju Superlige nagnala neke klubove da se povuku iz tog projekta, ali pri tome nije završena procedura potrebna za takav potez koja je dogovorena između članova Superlige. 

Juventus uviđa da su sada ograničene mogućnosti realizacije Superlige onako kako je zamišljena, ali i dalje je uvjeren u sportsku, komercijalnu i pravnu vrijednost projekta. 

Juventus ostaje predan gradnji trajnih vrijednosti za klub i nogometni pokret u cjelini.

Raspad Superlige: Inter i Atletico potvrdili izlazak, ostala još samo četiri kluba

(www.jabuka.tv | Foto: EPA)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.