I dalje na snazi zabrana za teretna vozila na cesti Posušje-Tomislavgrad-Livno

Zabrana za teretna vozila zbog zimskih uvjeta za vožnju na snazi je na cestama od Tomislavgrada prema Posušju, Livnu i Šuici.

Zbog ugaženog snijega otežano je prometovanje na dionicama preko pojedinih planinskih prijevoja, a izdvajaju se ceste: Sarajevo-Foča (Rogoj), Priluka-Glamoč-Mlinište-Ključ, Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo), Livno-Šuica-Kupres, Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Turbe-Karanovac, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar-Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište) i Gacko-Tjentište, kao i šire područje Romanije.

Na tim dionicama preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) zabrana je kretanja za teretna vozila.

U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji formira sniježne nanose. Ekipe cestovnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada, te jak vjetar, znatno otežavaju njihov rad, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Apelira se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima na cestama i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog sanacijskih radova na magistralnoj cesti Jablanica-Mostar (kod restorana Zdrava voda), prometuje se naizmjenično, jednim trakom (u dužini od 150 metara). Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je promet za teretna vozila. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.