HŽRK Zrinjski uputio otvoreno pismo Valentinu Inzku

Obraćamo Vam se kao odgovornoj osobi za funkcioniranje institucija u Bosni i Hercegovini i želimo Vam predočiti u kakvim problemima se nalaze klubovi, sportski radnici, sportaši i općenito sport u Gradu Mostaru.

Vjerujemo da je Vama poznato da se natjecanja i financiranje klubova uglavnom vrši putem sportskog Saveza Grada Mostara, javnih natječaja koja raspisuju javna poduzeća i sponzora i donatora koji putem reklamiranja potpomažu klubove. S obzirom da je OHR s Vama na čelu izravno uključen u procese koji se događaju u Gradu Mostaru i Federaciji smatramo da i Vi snosite dio odgovornosti za urušavanje sporta u Gradu Mostaru.

Opća blokada proračuna u Mostaru, isisavanje novca iz javnih poduzeća i blokada izborne volje u Vladi Federacije napravila je financijski kolaps u Gradu i trenutačno je nemoguće servisirati troškove natjecanja klubova u Premijer ligi što će dovesti do gašenja klubova u Mostaru. Pogoršana politička situacija u Gradu Mostaru, masovni prekid platnog prometa koje je izazvala blokada proračuna Grada Mostara izravno utječe na klubove i sportski život mladih ljudi. Sva natjecanja su trenutno u tijeku i većina klubova iz Mostara ima premijerligaški status i stoga Vam se obraćamo da nešto žurno poduzmete kako mostarski klubovi ne bi morali prekinuti natjecanja  i uključiti se u opći socijalni štrajk zajedno s radnicima koji zbog Vaše blokade mjesecima ne dobijaju plaću.

S poštovanjem,
UPRAVA HŽRK“ZRINJSKI“MOSTAR

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.