Hyundai predstavio spektakularno dizajnirani crossover

Spektakularno dizajniran Ioniq 5 sve je samo ne još jedan običan, suhoparan model kakvih je na tržištu svakog dana sve više.

Atraktivni crossover rastegnut na priličnih 464 cm prvi je model novog, samostalnog Hyundaijevog električnog branda „Ioniq“. I prava poslastica za ljubitelje ekologije, odnosno prirode uopće.

Smješten na modularnu platformu E-GMP međuosovinskog razmaka od puna tri metra, u unutrašnjosti nudi jedinstveno iskustvo.

Središnja konzola tako se po želji može pomaknuti 14 cm unazad, potpuno ravna podnicu omogućuje nesmetano kretanje, dok su brojni dijelovi poput sjedala, unutarnjih obloga, podnice i naslona za ruke izrađeni od ekološki prihvatljivih materijala poput recikliranih PET boca, prirodne vune i ekološki obrađene kože.

Nimalo obični nisu niti ponuđeni pogonski sustavi. Na izbor se nudi izvedba s elektromotorom straga te ona 4×4, s po jednim elektromotorom zaduženim za pokretanje svake osovine. Također, nudi se i izbor između dvije baterije izdašnog kapaciteta.

Već ona slabija nudi 58 kWh, dok ona raskošnija broji 72,6 kWh. Dobra je stvar da su u oba slučaja osigurane vrhunske performanse i maksimalna brzina od čak 185 km/h. Debelo iznad prosjeka kad je riječ o električnim autima, obično elektronikom zauzdanima na oko 150 km/h.

Vrh ponude predstavlja izvedba s pogonom 4×4 i baterijom od 72,6 kWh, spremna ponuditi 306 KS i 605 Nm i stotku dohvatiti za kratkih 5,2 sekundi. Doseg? Izvrsnih 480 km

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.