Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać prikupila 3.764,50 KM za pomoć stradalima od poplava

U sklopu akcije pomoći obiteljima s područja pogođenim poplavama na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać je prikupila 3.764,50 KM za pomoć stradalima kroz brojeve humanitarnih telefona. Navedeni iznos je Udruga utrošila na kupnju 14 tona krumpira i luka od čega je 7 tona dodijeljeno za pomoć stanovnicima župe Majčinstva BDM Hrvatska Tišina u Bosanskom Šamcu u Bosni i Hercegovini dok je preostalih 7 tona usmjereno na stanovnike župe sv. Ilije Proroka u Rajevom Selu u Hrvatskoj.

“Već u kolovozu smo imali spreman novac od akcije, no nismo htjeli uzeti nešto što ljudima ne treba ili nekome proslijediti novac da se riješimo toga. Pričekali smo vidimo kako će se situacija odvijati i kroz kontakte u nekoliko poplavljenih područja u BiH i Hrvatskoj smo dobili informacije da je donacija u prehrambenim namirnicama više nego dobrodošla. Tijekom realizacije, došli smo do kontakta proizvođača iz Požege koji nam je dao iznimno povoljnu cijenu krumpira i luka. Cilj ove donacije je da svako kućanstvo u župama Hrvatska Tišina i Rajevo Selo dobije po vreću krumpira i luka kako bi im barem u nekoj mjeri olakšali svakodnevnicu i nadolazeće blagdane”, izjavio je predsjednik Udruge Ivan Soldo.

Naime, Udruga se akciji pridružila ustupanjem brojeva humanitarnih telefona u Hrvatskoj (060 9999) i BiH (17000) čiji prihod od mjeseca svibnja i lipnja je usmjeren za pomoć stradalima od poplava.

Pozivima na jedinstveni kratki broj humanitarnog telefona za područje cijele Bosne i Hercegovine 17000, čime se doniraju 2 KM, prikupljeno je 2.014,20 KM. Od poziva na broj humanitarnog telefona za područje Hrvatske 060 9999, čime se donira 6,25 kuna sa PDVom, prikupljeno je 6.828,47 kuna.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.