Huawei nadomak preuzimanja titule drugog najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijetu

Kineski Huawei na dobrom je putu da uskor postane drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu. Jer, prema izvještaju koje potpisuje IDC, u drugom kvartalu ove godine Huawei je bio na 11,3 posto udjela na tržištu, a Apple na 12 posto. S početkom ove godine kineski se gigant nalazio 2,5 posto iza američkog, što jasno pokazuje koliki skok se zbio u manje od godinu dana.

Konkretnije, riječ je o otprilike četiri milijuna više isporuka za Apple, a to je nešto što bi se moglo preokrenuti najkasnije do kraja prvog kvartala 2019. godine. Jer, Appleu treba dati prednost zbog kraja trećeg i početka četvrtog kvartala, kao i zbog prvog kvartala iduće godine. Tome je tako zbog dolaska iPhone 8 i 8 Plus u rujnu te dolaska iPhone X u studenom, koji bi trebao samo u prvih četiri do šest mjeseci stići do stotinu milijuna isporuka diljem svijeta.

No, taj val je prolazan jer Huawei konstantno raste, a ima i oko 75 posto udjela na kineskom tržištu. Uz to, osvaja Indiju, istočnu Europu, Južnu Ameriku te je sve prisutniji i na zapadnom tržštu zahvaljujući luksuznoj P i Mate liniji. Produkt je to sustavnog rada i truda u kineskoj kompaniji da se dostigne ova razina na kojoj se trenutno nalazi.

Ali, posao nije još uvijek gotov, još 2015. godine iz Huaweija su poručili da do kraja 2020. za cilj imaju postati najvećim proizvođačem pametnih telefona na svijetu. Čini se da teško to može biti ispunjeno, Samsung se ipak nalazi na stabilnih 23 do 25 posto tržišta svake godine i to je prednost koja se teško može ispustiti, osim ako ne dođe do nekih povećih promjena. To se ne može očekivati jer ni Galaxy Note 7 eksplozije nisu previše uzdrmale Samsung, kao što ni ulaganja u marketing Huawei nisu “podigla” za više od otprilike dva posto unutar 12 mjeseci, prenosi Ictbusiness.info.

Svejedno, velika je stvar i drugo mjesto jer još do prije tri godine Huawei je bio slabiji i nego LG, u Kini se hrvao s Lenovom i Xiaomijem, ali sve se vrlo brzo promijenilo, kao što imamo prilike vidjeti!

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.