HT Mostar ponovno kažnjen zbog onemogućavanja prenosivosti brojeva

Regulatorna agencija za komunikacije je donijela rješenje kojim se izriče novčana kazna tvrtki JP HT d.d. Mostar u iznosu od 120.000 KM zbog kašnjenja uvođenja usluge prenosivosti brojeva u mobilnoj telefoniji.

Novi rok koji je dat ovoj firmi je 30. studeni ove godine. Agencija je utvrdila da je dugotrajnim neizvršavanjem obaveza uspostavljanja usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži tvrtka JP HT d.d. Mostar zaustavila proces primjene ove usluge u mobilnim mrežama u Bosni i Hercegovini i time onemogućila korisnike bilo koje mobilne mreže u BiH da pristupe toj usluzi.
Podsjećamo, ovo je četvrti put da Agencija kažnjava firmu JP HT d.d. Mostar zbog nepoštivanja rokova i početka pružanja usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži.
Agencija upozorava firmu JP HP d.d. Mostar da će ukoliko ne provede nalog u datom roku, uključiti i primjenu drugih propisanih mjera kao što je obraćanje nadležnim organima radi pokretanja postupka iz njihove nadležnosti u cilju utvrđivanja odgovornosti za unošenje poremećaja na tržište telekomunikacionih usluga, priopćeno je iz RAK-a. (FENA/bljesak.info)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.