HSP: Zbog ocjena u Posušju traži se ostavka premijera, ministrice i ravnatelja

Hrvatska stranka prava (HSP) oglasila se priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako je slučaj Gimnazije fra Grge Martića u Posušju, u kojoj se na silu dijele i prepravljaju ocjene, zoran “primjer funkcioniranja vlasti i nepotizma u vladajućim strukturama”.

Zbog toga je, kako se navodi, HSP-ov zastupnik i dopredsjednik HSP-a Blago Petric tražio ostavku premijera Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), resorne ministrice i ravnatelja škole.

Iz te stranke podsjećaju kako je resorna ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ-a Ružica Mikulić naredila inspekciji da “izvrši nadzor sa unaprijed određenim instrukcijama i zapisnikom koji će dovesti do toga da djeca preskoče izgubljeni razred”.

“Takvim nalazom i rastezljivim pravilnicima ishodila je i sudsko rješenje koje je tražilo da se u roku od dvadeset četiri sata izda svjedodžba učenicima koji su izgubili godinu.

To isto je zahtijevao i Ombudsmen za dječja prava iz Sarajeva koji je isti dan zvao ravnatelja i svi ti pritisci na vršitelja dužnosti ravnatelja Gimnazije Antu Jukića doveli su do prolaznih ocjena.

U tako kratko vrijeme Nastavno vijeće nije imalo vremena formirati komisiju za polaganje predmeta ili dovođenje profesora iz drugih škola, nego su sramotno podijelili nezaslužene ocjene i ‘pljunuli’ po sebi i svom pedagoškom pozivu i svim učenicima i roditeljima koji vrijedno rade i školuju svoju djecu”, stoji u priopćenju.

Iz HSP-a zaključuju kako je riječ o politici te kako je navedenim slučajem napravljen zločin nad Sokratovim poučavanjem i odnosom učitelj – učenik.

(Fena)


32 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.