Hrvoje Bazina osvojio vrijednu nagradu za kratki film sniman u Širokom Brijegu

Širokobriježanin Hrvoje Bazina dobitnik je godišnje nagrade Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH – JAN 2024.

Službeno je primljen u navedenu udrugu profesionalnih filmskih i televizijskih radnika koja broji skoro 40 članova i članica, na što je posebno ponosan.

Zaista mi je čast biti prepoznat od strane Asocijacije kao snimatelj i jedva čekam da vidim sve nove mogućnosti i vrata koja će mi ovo otvoriti, poručio je širokobriješki filmaš.

Hrvoje je nagradu osvojio za svoj kratkometražni igrani film “Sutra je novi dan” koji je bio nominiran u kategoriji Studentski film.

Ovaj film smo snimili prije dvije godine u tri noći u bolnici u Širokom Brijegu, prikazujući surovu stvarnost s kojom se susreću ovisnici o drogama, kao i izazove koje medicinski radnici moraju podnijeti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvoje Bazina, ASBH | DP (@hrvoje_bazina)

Unatoč tome što se radi o veoma izazovnom snimanju s vrlo ograničenim vremenskim okvirom, ostaje jedan od mojih omiljenih kratkih filmova koje sam ikada snimio, istaknuto je u njegovom opisu na društvenim mrežama uz fotografiju nagrade.

Ceremonija dodjele nagrada održana je u subotu u Filmskom centru Sarajevo, a uz navedeni film, Hrvoje je imao još jednog “asa u rukavu” – kratki igrani film “Bleeding Money”. 

Iako jako mlad, ovaj Širokobriježanin već ima preko deset godina iskustva u režiranju mnogobrojnih projekata, a svoju karijeru započeo je u školi Mediteran Film Festivala.

(www.jabuka.tv | Foto: IMDb)

10 komentara

    • Kakvi geni, sta bulaznis. Rad, upornost, dobro socio-ekonomsko okruzje i puno srece, su ono cime se ide naprijed. Da nije imao pristup kameri i filmu, nego samo traktoru i njivi, ne bi ni on bio snimatelj.
      OK, mozda bi zato bio najbolji traktorista ever i zbog toga bio ponos djeda 😁

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.