Hrvatskim navijačima zabranjen pristup Marakani

Nogometni savez Srbije (FSS) apelirao je u nedjelju da se navijači pridržavaju predviđenih pravila prije i nakon utakmice Srbija – Hrvatska 6. rujna, a hrvatske navijače upozorio da im nije dozvoljen ulazak na stadion Crvene zvezde, te da im, budu li primijećeni na tribinama, slijedi izbacivanje sa stadiona.

Na svojoj internetskoj stranici FSS je, među ostalim, podsjetio kako je s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) dogovoreno da nacionalni savezi na gostovanjima ne vode svoje navijače, te da sukladno tom sporazumu, gostujućim navijačima neće biti dozvoljen ulaz na beogradsku Marakanu.

“Samo navijači reprezentacije Srbije, uz važeću ulaznicu, mogu nazočiti utakmici, a ulaznice se isključivo mogu prodati na službenim mjestima, odnosno ustupiti samo navijačima domaće reprezentacije”, priopćio je FSS, navodeći da je on i isključivi vlasnik ulaznica za utakmice nacionalne selekcije, a mogu se kupiti najviše četiri.

Također, FSS upozorava i da ne daje suglasnost “nositelju ulaznice” da je preproda, ustupi ili pokloni osobi kojoj je “iz sigurnosnih razloga zabranjeno nazočenje nogometnim utakmicama”.

U slučaju da netko od navijača Hrvatske bude primijećen na tribinama tijekom utakmice odmah će, kako se navodi, biti udaljen, a slijedi i postupak za zakonsku odgovornost.

Također, FSS navodi i da će svakom kupcu ulaznica za utakmicu Srbija – Hrvatska iz sigurnosnih razloga biti uzeti osobni podaci, te da će uz pomoć policije i zaštitara identificirati “korisnika ulaznice prilikom ulaska na stadion”, a u slučaju nepoštivanja prekršitelju neće biti dozvoljen ulaz na stadion. (FENA)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.