Hrvatski trener žestoko iskritizirao izbornika Sigurdssona

Dagur Sigurdsson našao se na udaru kritika nakon slabijeg nastupa hrvatske rukometne reprezentacije na Gjensidige kupu u norveškom Oslu, što je trebalo poslužiti kao priprema za Olimpijske igre.

Hrvatska je pretrpjela dva poraza, posebno je težak bio poraz od Danske (22:37), a nakon bivšeg izbornika Line Červara, oglasio se i Nenad Kljajić koji je bio dosta kritičan prema aktualnom hrvatskom izborniku.

S obzirom na to kako su mediji pisali bajke o njemu kao da je popio svu pamet ovog svijeta i da košta šest puta više od svih dosadašnjih izbornika, onda je za očekivati da će Hrvatska igrati i šest puta bolja nego do sada i da će osvojiti medalju. Ako se ne osvoji medalja onda oni, koji su ga doveli i toliko platili, trebaju položiti račune te konačno odgovarati za to, kazao je Kljajić.

Težak poraz Hrvatske na otvaranju jakog turnira

Tvrdi da na Olimpijskim igrama hrvatski rukometaši moraju proći barem u četvrtfnale, no dodaje da će s ovim izbornikom to teško ostvariti.

U skupini smo na Olimpijskim igrama sa Španjolskom, Njemačkom, Slovenijom, Švedskom i Japanom. Trebamo proći u četvrtfinale. Ako nisi među prve četiri u grupi, onda najbolje da se svi ispišu iz rukometa! Medalja? S nekim drugim izbornikom da, ali s ovim sumnjam, rekao je.

Komentirao je nastup hrvatske rukometne reprezentacije na Gjensidige kupu, gdje su uz dosta muke svladali Argentinu, dok su upisali poraze od Norveške i Danske:

Čitao sam Sigurdssunove izjave nakon katastrofalne igre na turniru u Norveškoj, u stilu da fizički nismo spremni i slične gluposti. Znači, kada se pobjeđuje, onda je on čudotvorac, Mesija i uspio je posložiti za dva dana sve pred kvalifikacije za OI. Kada se izgubi, onda su igrači fizički nespremni i oni su krivi. Nemoguće je da si prije dva mjeseca fizički spreman za kvalifikacije, a dva mjeseca nakon toga nespreman.

Sve osim ulaska u polufinale i osvajanja medalje na Olimpijskim igrama je neuspjeh, zaključio je Kljajić u razgovoru za Sportklub.

(www.jabuka.tv | Foto: HRS)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.