Znate li što je Marija Šerifović dobila od Srbije nakon pobjede na Eurosongu?

Hrvatski premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade u četvrtak je odlučio da će Baby Lasagnu nagraditi s 50.000 eura za uspjeh, promidžbu i međunarodnu vidljivost nakon predstavljanja na Eurosongu 2024. i osvajanje drugog mjesta.

Hrvatski predstavnik odbio je taj novac i Plenkovića zamolio da ga donira Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Čepulić” i Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb.

Baby Lasagna odbio 50.000 eura od države i zamolio da ih se donira bolnicama

Mnoge je ova gesta oduševila, ali i podsjetila na pobjedu Marije Šerifović na Eurosongu 2007. godine i poklon koji je tada dobila od vlasti u Srbiji, podsjeća Klix.ba.

Naime, rektor RTS-a Aleksandar Tijanić tada je predložio da dobije nagradu od 80.000 eura, koja je obično namijenjena sportašima s uspješnim rezultatima na Olimpijskim igrama, ali njegova ideja nije urodila plodom. Marija je umjesto toga od tadašnjeg predsjednika dobila bombonjeru i kravatu.

Sjećam se što je gospodin Tijanić tada rekao, to se nije dogodilo, otišla sam na prijem kod tadašnjeg predsjednika Borisa Tadića. Pitao je: “Što mogu učiniti za vas?”

Što da mu kažem?! Ne trebaš ništa, mislim šta ćeš, ja sam za tebe napravila više, ne trebaš ti ništa za mene. Dobili smo kravatu i bombonjeru, to je to, to je jedina istina, rekla je jednom prilikom Šerifović.

Dodala je kako je kravatu poklonila svom menadžeru, a slatkiše zadržala za sebe te dodala kako joj je najveća nagrada – aplauz fanova koji su uz nju već 20 godina.

(www.jabuka.tv | Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

1 komentar

  • Bravo Mare😊
    Treba njima pokloniti ljutu papriku
    Ti si sama sebi dovoljna
    Ne treba ti niko.
    Sram ih bilo, tebi svako dobro

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.