Hrvatski startup Freewa u 45 dana mapirao preko 1500 lokacija pitke vode širom svijeta

Tijekom mjeseca srpnja uspješno je završena crowdfunding kampanja za hrvatski startup Freewa čiji je cilj veća dostupnost pitke vode i očuvanje okoliša. Kampanjom je prikupljeno 200.000,00 kn te je mapirano više od 1 500 lokacija pitke vode.

Freewa se sastoji od mobilne aplikacije koja korisnicima pomaže locirati najbliže lokacije s pitkom vodom, bilo da se radi o prirodnom izvoru ili javnoj česmi, te staklene boce s torbicom koja se proizvodi od reciklirane PET ambalaže, a na taj način će se dodatno smanjiti količina plastike koja završi u morima. Freewa je ujedno postal I izvorni hrvatski te zagrebački proizvod I suvenir.

Iza projekta Freewa stoje Marko Rašić, Vedrana Vrabec, Goran Ladišić I Mihaela Ivanec.

Već u prvom danu kampanje zajednica je odlično reagirala, a domaći I međunarodni mediji prenijeli su priču o ekološkoj inicijativi iz male Hrvatske koja može mijenjati svijet na bolje.

Kroz kampanju izvori pitke vode mapirani su u više od 60 gradova na svijetu. Vedrana Vrabec iz Freewe pojašnjava: “Za Freewu se daleko čulo. Podržavatelji su stigli od Novog Zelanda preko Austrije, Luxemburga, Velike Britanije, Nepala do SAD-a, a naravno najviše ih je iz Hrvatske.”

Podrška nije izostala I izvelikih hrvatskih tvrtki i institucija, poput Ing-granda, Yammat FM radija, HBO Adria, Razvojne agencije Grada Zagreba, tvrtki Blink I Carin, ACT grupa, te mnogih drugih. Potporu projektu je dalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode te Vodovod i odvodnja grada Zagreba prepoznavši projekt kao inovativan i društveno odgovoran u području zaštite voda.

Iz Freewe kažu kako je ovo tek početak, projekt se može i dalje podržatina www.freewa.org.  Sa sakupljenim sredstvima završit će I isporučiti prvu seriju Freewa boca tijekom studenog.

Paralelno rade na planiranom razvoju i unapređenju Freewa aplikacije te stjecanju novih korisnika. «Želimo 100% hrvatski brend koji će postati prepoznatljiv u svijetu. Aktivno radimo čitavo vrijeme, a rezultati su sve vidljiviji, već pregovaramo s nekoliko potencijalnih investitora i partnera projekta Freewa.”,kažu iz organizacije.

Freewa tim čine:

Marko Rašić, Vedrana Vrabec, Goran Ladišić i Mihaela Ivanec. Marko Rašić i Vedrana Vrabec dizajneri su s 13 godina art direktorskog iskustva u radu s interdisciplinarnim timovima na multimedijskim projektima. Radili su značajne kulturne izložbene projekte za što su primili međunarodna priznanja. Goran Ladišić menadžer je s velikim iskustvom u distribuciji i prodaji. Bio je jedan od ključnih ljudi u prodaji naših značajnih tvrtki. Mihaela Ivanec je pravnica s velikim iskustvom u graditeljskom sektoru i turizmu. U projekt se uključio i tim iz Startaparata, bečke agencije Brukete&Žinića, koji su zaduženi za kampanju u Austriji i Hrvatskoj.

 

 

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.