Hrvatski pomorac izbo kapetana: ‘Znao mu je upadati u sobu usred noći’

Napad na tankeru Sti Guard dogodio se u blizini Mauricijusa.

Nije više mogao trpjeti kritike na svoj račun, pa je u ruke uzeo poveći nož koji je imao kod sebe i njime nasrnuo na kapetana tankera koji je pod zastavom Maršalovih Otoka tih dana plovio negdje oko Mauricijusa u jugozapadnim vodama Indijskog oceana.

Napadač je u ovom slučaju bio 23-godišnji pomorac iz Hrvatske koji proteklih nekoliko mjeseci radi na tom tankeru, piše Večernji List, a 5. veljače, kad je došlo do nemilog incidenta, plovio je iz Rusije prema Singapuru.

Kapetan je dobar i pravedan sve dok mu se netko ne zamjeri, ali zato kad nekoga uzme na zub život mu pretvori u noćnu moru, što je na brodu posebno grozno jer niste na kopnu i nemate kamo pobjeći. Zamislite situaciju u kojoj vam netko visi nad glavom i prigovara vam 24 sata na dan. Nekada mu je znao upadati u sobu usred noći i dizati ga zbog nekakvih gluposti, ispričao je za lokalne medije jedan od članova posade, koji je istaknuo kako se upravo 23-godišnji Hrvat našao na meti indijskog kapetana.

Iako još uvijek nije razjašnjeno što je točno bio okidač za napad, zna se kako je Hrvat s nožem više puta u prsa ubo svog nadređenog, a prestao ga je ubadati tek nakon što su ga zaustavili ostali članovi posade.

Kapetan je helikopterom hitno prevezen u bolnicu na francuski otok Reunion koji se nalazi 200 kilometara od Mauricijusa, a 23-godišnji napadač je uhićen i prevezen u pritvor. Iza rešetaka će i ostati najmanje do 21. veljače za kada je određeno prvo ročište na tamošnjem okružnom sudu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.