Hrvatski policajac tjerao migrante da viču “Dinamo Zagreb” pa ih snimao mobitelom

Protiv trojice policajaca bit će pokrenut disciplinski postupak, a jedan će biti udaljen iz službe jer su mobitelom snimali migrante kako posjednuti kraj ceste viču ‘Dinamo Zagreb, Dinamo Zagreb’.

Migrante su na to potaknuli policajci, a Centru za mirovne studije potvrdilo je to Ministarstvo unutarnjih poslova, piše Novi list

Dogodilo se to prije šest dana na području Policijske granične postaje Cetingrad, a policajce se tereti da su “na neprimjerenu komunikaciju potaknuli” skupinu migranata koja je spriječena u ilegalnom prelasku granice.

Nakon što su zaustavili sedmoricu migranata, koliko ih je vidljivo na snimci, mobitelom su ih snimali kako uzvikuju ‘Dinamo Zagreb’, a ta snimka objavljena je na društvenim mrežama.

Budući da su se zatečene osobe dobro služile engleskim jezikom, jedan od policijskih službenika potaknuo ih je na neprimjerenu komunikaciju te ih je pri tom snimao uz pomoć mobilnog uređaja. Protiv trojice policajaca bit će pokrenut disciplinski postupak, a policajac koji je snimao bit će udaljen iz službe. Osobe koje su pokušale ući u Hrvatsku vraćene su u BiH. Tražimo informaciju jesu li ljudi koje je policija pronašla zatražili međunarodnu zaštitu, priopćeno je iz Centra za mirovine studije.

(www.jabuka.tv) 


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.