Hrvatski agent uhićen u Beogradu je Srbin iz Drniša

Više javno tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je u petak da je srbijanska Bezbednosno-informativna agencija (BIA) uhitila muškarca osumnjičenog za špijunažu, državljanina Srbije i Hrvatske, a beogradski mediji spekuliraju da je riječ o Srbinu, bivšem časniku, koji je radio za hrvatske obavještajne službe.

U priopćenju Tužiteljstva potvrđeno je da uhićeni ima državljanstvo Republike Srbije i Republike Hrvatske i da je do 1990. živio i radio u Hrvatskoj, a zatim mu je prebivalište bilo u Srbiji.

Osumnjičenom je određen 48-satni pritvor nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužiteljstvu, koje će sukladno svojim ustavnim i zakonskim ovlastima, nastaviti postupak “vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije”, objavljeno je.

Tužiteljstvo je najavilo i da će nakon provedene istrage i utvrđenih činjenica izvijestiti javnost.

Priopćenje tužiteljstva slijedilo je nakon udarne vijesti koju su u petak popodne prenijeli svi beogradski elektronički mediji i portali dnevnog tiska, neslužbeno tvrdeći da je uhićen hrvatski špijun.

Tijekom večeri nije bilo moguće službeno doznati više pojedinosti, ali se u novinarskim krugovima razmjenjuju informacije da je, navodno riječ o umirovljenom časniku bivše JNA, jednom od nekadašnjih zapovjednika Vojske samoproglašene Republike Srpske Krajine.

Uhićeni je, prema tim neslužbenim informacijama iz medijskih krugova, “Srbin iz Drniša”, nositelj je dvojnog državljanstva, u Srbiju je došao poslije akcije Oluja, a uhićen je nakon što se, navodno, spremao pobjeći u Hrvatsku jer mu je dojavljeno da je otkriven.

Jedno od medijskih nagađanja je i da su ga hrvatske obavještajne službe ‘vrbovale’ te da je njihovu ponudu prihvatio u zamjenu za jamstvo da protiv njega u Hrvatskoj neće biti podignuta optužnica za navodne ratne zločine.

Vijest o uhićenju osumnjičenog za špijunažu bila je udarna u petak navečer u elektroničkim medijima i portalima beogradskog tiska.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • U Saboru RH-ke ima više srpskih obavještajaca koji rade na štetu RH-ke.Milorad Pupovac,Pusićka,Stazić itd. I to su za to dobro plaćeni iz proračuna RH-ke. Kada će početi hapšenje špijuna kao Mesića,Nobila,Pusićke,Zorana Pusić itd.koji su sve učinili da hrvatsku proglase Agresorom u BiH-ni i da je u svijetu prikažu kao državu koja je nastala na Zločinima…Zar nije veleizdaja dilanje dokumenata koji su pod oznakom,,državna tajna,,..Sve je završilo u rukama novinara,engleski špijuna itd.i to su se falsikovali dokumenti koji bi ocrnili RH-ku i njen domovinsko-obrambeni rat.Da ne pričamo o špijunima u BiH-ni koji pripadaju hrvatskom korpusu a rade za bošnjačku stranu u Federaciji i srpsku u RS-oj. Nigdje Juda tko u hrvata,kako proklet narod Bože sačuvaj…Kad je netko korumpiran,ogrizo o kriminalu onda od njega nije teško napraviti,,ucjeniti ga,,špijuna izdajnika koji radi na štetu cjelokupnog hrvatskog korpusa…Takvih je u politici,državnim ustanovama,crkvi itd.

  • Zlo se javlja iznova na istoku ali samo trazi partnera na zapadu kako bi stvorilo nove podjele u krscanskim kucama…..istina kazem vam ce pobijediti

  • Sada Čoviću nije sigurno ići u RH-ku da ga neuhapse i optuže da ne špijunira i radi za Vučića i Vladu Srbije. Otkud njega baš u ovim čudnim vremenima oštrih prepirki u Srbiji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.