Hrvatska: U padu zrakoplova poginula jedna osoba

U ponedjeljak ujutro srušio se mali zrakoplov u predjelu Kruge kod Nebljusa u općini Donji Lapac (RH), pri čemu je poginula jedna osoba.

Kako je objavila ličko-senjska Policijska uprava, mali zrakoplov- dvosjed iz dosad ne utvrđenih razloga pao je malo prije sedam sati na otvoreni prostor u blizini skupine kuća.

Glasnogovornica Policijske uprave iz Gospića Mirela Šulentić, kaže da je pilot koji je smrtno stradao letio u manjoj sportskoj letjelici, a je li tim krajem samo prelijetao ili je imao namjeru koristiti obližnji sportski aerodrom u Otočcu, ili vojni u Udbini, tek treba utvrditi.

Na očevid o uzroku i svim posljedicama izašli su policijska očevidna ekipa, predstavnik karlovačkog Županijskog državnog odvjetništva i dvojica istražitelja Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

“Na putu sam do mjesta pada zrakoplova i znam samo prvu obavijest gospićkog Centra 192, tek trebamo utvrditi okolnosti uzroke pada zrakoplova i posljedice, a kad prikupimo podatke s terena obavijestit ćemo javnost o saznanjima”, rekao je istražitelj Vlatko Hajmburger.

U obližnjem Donjem Lapcu ljudi kažu da se u Kruge ne može jer je cesta zatvorena, te da su osim policijskih i drugih istražitelja na terenu i vatrogasci.

U subotu, 1. kolovoza kod daruvarskog sportskog aerodroma u padu lakog zrakoplova tipa Apollo Fox poginuli su 57-godišnji pilot i 27-godišnji suputnik, a sportski zrakoplov srušio se i početkom lipnja kod Vrbovca, kad su također poginuli pilot i suputnik.

(Fena)

Komentiraj: