Hrvatska s tržišta povukla poljska jaja

Zbog sumnji na trovanje hranom uzrokovano salmonelom, Ministarstvo poljoprivrede s hrvatskoga tržišta povlači konzumna jaja podrijetlom iz Poljske.

Priopćenje Ministarstva poljoprivrede prenosimo u cijelosti.

“Prema informaciji službeno zaprimljenoj od Ministarstva zdravstva o trovanju hranom uzrokovanom salmonelom, sa sumnjom na trovanje podrijetlom iz jaja, kao i obavijesti zaprimljene putem EU RASFF sustava o potencijalnoj epidemiji trovanja Salmonelom u više zemalja članica, ministar Tomislav Tolušić u dogovoru s ministrom zdravstva obavještava potrošače o opozivu konzumnih jaja podrijetlom iz Poljske.

Zbog osnovane sumnje u sigurnost proizvoda sa tržišta se opozivaju sva jaja podrijetlom iz pakirnog centra: PL 30225901 WE, subjekta u poslovanju s hranom Fermy Drobiu Wozniak Sp. z o.o., ŻYLICE 35a, 63-900 Rawicz. Ministar Tolušić nalaže dodatni inspekcijski nalaz i kontrolu proizvoda kako bi osigurao da hrvatski građani kupuju najkvalitetnije poljoprivredne proizvode.”

Ovakva odluka stiže nekoliko dana nakon tragedije u Bregani u kojoj je cijela jedna obitelj zaražena salmonelom završila u bolnici, a njihov petogodišnji sin je preminuo.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ja drzim domace kokosi na slobodi i prodajem jaja 10 km ljudi traze nemogu pripremiti a pojedini zugaju da su skupa pa ti kupi poljska od 5 km

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.