Hrvatska s mjerama prema državljanima BiH na granici provodi odluku EU

Povećanje broja zaraženih koronavirusom u BiH rezultiralo je uvođenjem mjera samozizolacije za državljane BiH koji ulaze u Hrvatsku.

Ipak, ta odluka se ne odnosi na one koji posjeduju dvojno državljanstvo, odnosno hrvatske dokumente jer ih Hrvatska smatra svojim državljanima, a kako je Republika Hrvatska članica Europske unije, to su praktično i državljani EU.

Takva odluka izazvala je brojne žustre reakcije od strane predstavnika bošnjačkih stranaka u Sarajevu, a najviše su u tome prednjačile SDA i DF koje su istaknule kako Hrvatska provodi “diskriminacijsku” i “anticivilizacijsku” politiku  prema drugim građanima u BiH.

Ipak, sugovornici Radiotelevizije HercegBosne se ne slažu s takvim radikalnim ocjenama, jer ističu kako je Hrvatska kao članica EU-a jednostavno dužna provoditi direktivu Vijeća EU koja se odnosi na zaštititu vanjskih granica i poseban režim za građane koji dolaze iz trećih zemalja.

O svemu su opširnije u prilogu govorili predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, urednik i novinar portala Dnevnik.ba Jurica Gudelj te predsjednik HSPF-a Martin Mikulić.

Pogledajte videoprilog.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Kad EU vrati BiH u prave ruke te natjera turkei i arape nek idu na bliski istok. Dosta nam je više muslimanskih okupatora i HDZa koji nas navodno brani od njih te nas lože sve ove godine…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.