Hrvatska pošta izdaje NFT kriptomarku s motivom Rimčeve Nevere

Hrvatska pošta najavila je svoju treću kriptomarku koju će pustiti u optjecaj 9. rujna 2021. u povodu Dana marke.

Motiv na poštanskoj marki je hrvatski električni hiperautomobil Rimac Nevera. Autori marke su Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba, a fotografiju je snimio Danijel Palčić.

Kako bi se kolekcionarstvo vjerno prevelo u digitalni svijet, kriptomarke su podijeljene u različite digitalne kategorije s naglaskom na posebnosti i ekskluzivnosti.

Motiv Rimac Nevere pojavljuje se tako u pet različitih kategorija: zlatna Rimac Nevera u 2.000 primjeraka, srebrna u 4.000, brončana u 6.000, siva u 8.000 te plavozelena u 10.000 primjeraka, što čini ukupnu nakladu od 30.000 primjeraka.

Spoj digitalnog i analognog

Prigodni blok sadrži jednu marku, a nalazi se na PVC podlozi. Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova treća ovjekovječuje hrvatski hiperautomobil budućnosti – Rimac Neveru.

Ovo izdanje novih kriptomaraka moći će se od četvrtka, 9. rujna u 8 sati naći u internetskoj trgovini u kojoj Hrvatska pošta omogućuje ekskluzivnu kupnju prvih 1500 kriptomaraka te njihovo plaćanje kriptovalutama, u web-shopu epostshop.hr i u svim većim poštanskim uredima, piše Bug.hr.

Hrvatska pošta je prošle godine izdala dva prigodna bloka s kriptomarkama s različitim motivima koji prikazuju poštanski prijevoz kroz stoljeća. Tako je Hrvatska, uz Austriju i Gibraltar, postala treća zemlja na svijetu koja je izdala vlastiti NFT (non-fungible token). Ovo izdanje realizirano je u suradnji s tvrtkom Rimac Automobili te hrvatskim tvrtkama Bitx i NodeFactory.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.