Hrvatska policija uhitila krijumčara migranata kod Srba

Policija je u Hrvatskoj uhitila osobu za koju se sumnja da je krijumčarila 29 migranata kod Donjeg Srba, potvrdio je za RTL ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Nakon ministra Božinovića uhićenje krijumčara potvrdio je i glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan. Potvrdio je da je uhićena osoba na obradi u prostorijama PU Zadarske. Navodno je riječ o stranom državljaninu koji se skrivao na području Srba odnosno Like dva dana odnosno od srijede u 21.30. sati kada je pobjegao ostavivši kombi s ranjenim i ozlijeđenim maloljetnim migrantima, prenosi Večernji.hr.

U ovom trenutku ne mogu više reći samo da je uhićen u Hrvatskoj i da ga je uhitila hrvatska policija, rekao je ministar Božinović gostujući u emisiji RTL Danas. Više informacija o današnjem uhićenju nije mogao iznijeti. Istaknuo je da policajci u srijedu nisu mogli znati da pucaju na kamion pun ljudi te da su postupali prema standardnim procedurama.

Podsjetimo, kod Donjeg Srba na kombi austrijskih oznaka policija je pucala kada je krenuo na jednu policajku i pritom je ranjeno dvoje djece u predjelu glave. Djeca su u zadarskoj bolnici i stabilno su.

U Srbu u policijskoj postaji snimili smo kombi austrijskih oznaka u kojem su krijumčareni migranti. Dva metka prošla su kroz vjetrobransko staklo, jedan s lijeve strane na kraju kombija, a jedan u desnu gumu.

Razgovarali smo i s Milicom Rodić koja se nalazila samo nekoliko metara od mjesta gdje se krijumčar migranata zaustavio nakon što mu je policija propucala desnu gumu. Jutros pod vidljivim dojmom, uplašena, prepričavala nam je kako je čula pucnjavu te kako je bježala u kuću i naposljetku po zapovijedi policije bila evakuirana cijelu noć iz svoje kuće.

Čula sam kako policija viče ‘stoj, stani!’. Potom sam čula pucnjeve. Pobjegla sam u kuću, a prijatelj koji je bio sa mnom skrio se ispod stepenica. Tek kad su mi sljedeće jutro dozvolili da se vratim, vidjela sam da je krijumčar pobjegao uz moje dvorište, no nije mi jasno kako je uspio prijeći preko smotane žice i bodljikave žice koje su mu se nalazile na putu, rekla nam je Milica Rodić odvevši nas kroz svoje dvorište na proplanak iza kojeg je šuma u koju se skrio krijumčar migranata.

A tamo je Bosna i teško njega itko može vidjeti kad dolazi, a i sad kad je pobjegao, rekla nam je Milica Rodić.

Dodajmo kako nam je ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina rekao da je djevojčica (12) koja je od metka zadobila površinske ozljede glave, ruke i trbuha puštena na kućnu njegu, dok će dječak (12) biti prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Kalićevoj.

Dječak je, naime, operiran i ostat će u bolnici još neko vrijeme. A roditelji koji će biti u prihvatnom centru u Zagrebu tako će moći posjećivati svoje dijete svakodnevno.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.