Hrvatska ograničila cijene brašna, mlijeka, jaja, mesa…. – Jabuka.tv

Hrvatska ograničila cijene brašna, mlijeka, jaja, mesa….

Vlada Republike Hrvatske je u subotu navečer na telefonskoj sjednici donijela Odluku o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode među kojima su osnovni prehrambeni proizvodi, sredstva za higijenu, zaštitna odjeća, medicinske potrepštine, posteljno rublje i slično.

Na popisu su tako brašno, mlijeko,mlijeko u prahu, jaja, šećer, sol, riža, tjestenina, svježe meso, riba, voće i povrće, mesne konzerve, riblje konzerve, jestivo ulje, dječja hrana, dječje pelene, voda za piće, deterdžent za rublje, deterdžent za suđe, sapun.

Mjere se odnose i na sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku uključujući koncentrirani alkohol, zaštitni kombinezoni i druga zaštitna i medicinska odjeća i obuća, zaštitne naočale i viziri, zaštitne rukavice, zaštitne navlake za cipele, zaštitne maske – kirurška, FFP2, FFP3, respiratori/transportni ventilatori, lijekovi i medicinski proizvodi te posteljno i ostalo rublje za zdravstveni sustav, stoji u priopćenju.

Cilj te odluke je spriječiti negativne učinke promjene pojedinih cijena proizvoda u okolnostima epidemije zbog koronavirusa. Najvišom cijenom smatra se cijena koju su proizvodi imali 30. siječnja 2020. godine, kada je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila zaraznu bolest COVID-19 javnozdravstvenom prijetnjom od međunarodnog značaja, stoji u priopćenju.

Odlukom se ovlašćuje ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta da u slučaju opasnosti od nestašice navedenih proizvoda ograniči njihovu prodaju izvan područja Republike Hrvatske.

(Hina)


3 komentara

  • Zbog čega vijećanje ,zar smije nastupat pljačka vlastitog naroda.,il poneki stvarno i na sudnji dan u nevjerici,paničare bez veze.

  • Svi sklonili međe (granice) narod se uzvuco pogotovo ovi kliconoše bogatuni kad se pogleda malo bolje oni se ukakali pa narod bune.,hoće svi luxsuz prestiž ,sve manje radnika koji održavaju realni svijet,naprimjer Slavonija prazna koja uz blagoslov može Europu hraniti..nee izdaj prodaj prevari ,gdje smo sad? Da prosimo za koru kruha.

  • Ovaj virus je sami Bog poslao. Pored tolike hrane, odjece, luksuza, narod vazda nezadovoljan e sad cete bas biti nezadovoljni. Mogli bi se vratiti u Didakovo vrime kad je spasavao djecu po Hercegovini, šaljući ih u Slavoniju. Tako bi sad mogle dame ,umjesto nokata, šminke, vrizura, mode iz trznih centara mogle poci u Slavoniju okopavati kukuruz, brati, mlatiti psenicu, davati svinjama, a muski umjesto punih kafica, orati, kopati, tovariti na teretne vlakove, ako nisu u kafiću čim otvore oči ko da sami vrag uđe u narod. Zato je potrebno ovakvo nešto da im malo splasne bahatost, da osjete šta znači nemati, biti gladan, posto na svaku temu pljuju, laju, nista im nije dobro. Mozda cete sada vidjeti kako je kad nije dobro, i sta znaci biti siromasan posto ste mislili da ste siromasni. Boze molim te zaobidi samo ljude koji su stvarno siromasni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.