Hrvatska nakon poraza od Grčke može ispasti s prvenstva već u prvom krugu

Hrvatska košarkaška reprezentacija nije imala snage igrati s organiziranim i iskusnim Grcima te je poražena sa 65:76, ali niti u jednom trenutku nismo imali nikakve šanse, osim nakon prva četiri poena Ante Tomića, kojeg potom izbornik Jasmin Repeša vadi iz igre i time razigrava Grčku pod košem. Povratka nije bilo i možemo se samo pitati što bi bilo da naš izbornik jednom odstupi od zacrtane šablone i prati tijek susreta.

HRVATSKA – GRČKA 65:76 (14:16, 9:20, 16:15)

No nije to ni potpuno pravedno prema Repeši, svojim odlukama je poremetio sami početak susreta, ali ne može to biti izgovor našim igračima za bezidejnost u napadu, izgubljene lopte, nepokrivanje protivnika dok šutiraju ili pokušavaju doći do lopte. I sad se moramo izvlačiti protiv Portorika, koji je u naletu. Ukoliko izgubimo, to je kraj za nas, neslavni i još jedan kakav smo viđali već toliko puta. A uoči ovog prvenstva smo se nadali.

Ukoliko pobijedimo i prođemo dalje barem se možemo tješiti da je svejedno koga dobijemo iz trokuta Brazil, Francuska, Srbija – svi su jednako opasni za nas. Ali i svi djeluju nepobjedivo za nas, barem u ovom stanju koje smo prikazali u posljednja dva susreta.

Jedini koji je nešto pokazao bio je Bogdanović, ali uz sporo paljenje. Zabio je na kraju dvadeset poena, Šarić je bio na deset, a Tomić na devet. Kod Grka je najbolji bio Kaimakoglou sa 14 poena, baš kao i Papanikolaou. Uz to, imali su samo 22 posto šut za tri poena, a svejedno nas pobijedili 11 razlike! To je ono što brine, ta obrana. Očito se ništa više ne može napraviti po tom pitanju i Repešu čeka težak posao. Samo neka pobijedimo prvo Portoriko!

(Večernji list | Foto: FIBA.com)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.