Hrvatska: Maloljetnik zapalio kuću pa krenuo zapaliti školu

U područnu Osnovnu školu Topolovcu, u blizini Siska, ušao je 16-godišnjak, bivši učenik te škole, sa zračnom puškom i dvije boce razrjeđivača te je, po izjavama očevidaca, prijetio da će sve pobiti, ali u školu su ubrzo stigli policajci koji su ga svladali, piše vijesti.hrt.hr.

Neslužbeno je potvrđeno da je mladić najprije zapalio obiteljsku kuću, a zatim je rekao kako ide u školu. Nakon što su mještani pozvali vatrogasce, koji su ugasili požar u kući, o tome i namjeri maloljetnika obavijestili su policiju, koja je brzo reagirala i spriječila tragediju.

Navode svjedoka u sisačkoj policiji nisu opovrgnuli, a radi zaštite identiteta maloljetnika i postupka, nisu mogli govoriti ni o njegovu psihičkom stanju.

U kratkom priopćenju iz sisačko-moslavačke Policijske uprave samo je navedeno da “policijski službenici provode intenzivna kriminalistička istraživanja” kako bi rasvijetlili taj događaj te da poduzimaju mjere kazneno-pravne zaštite maloljetnika, a nakon što utvrde sve okolnosti, obavijestit će Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Sisku.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: