Hrvatima izvan RH dodijeljeno 2.5 milijuna kuna, evo koji projekti su dobili novac

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na 1. Javni poziv zaprimio je 600 prijava u kategorijama: neprofitne organizacije, fizičke osobe te ugroženi pojedinci.

Za Hrvate izvan RH dodijeljena su sredstva u iznosu od 2.500.000,00 kuna.

Kako su raspoređena sredstva možete pogledati OVDJE.

(www.jabuka.tv | Foto: Jure Mišković/Cropix)


9 komentara

    • baš i ja gledam isto – cifre nikakve, čuj 2000 kn ! mislim bolje išta nego ništa, ali de vidite na bljesku što su ovi iz tomislavgrada i dr.mjesta izvukli za projekte iz eu fondova po 100 200 300 tisuća kmova, koliko je ono adriatic canyoning imao proračun koliko se sjećam minimalno 300 000 km i to samo općinarima …tako da je ovo mizeran iznos u odnosu šta drugi ovdje jamljaju za čak nebitnije stvari

  • 2000kuna tebi ništa,kako te nije sramota to pisati,ljudi se liječe u Hrv.imaju razna soc.prava,mirovine vojne i uvijek pomažu novčano.Nekima ni Isus ne valja a kako bi ljudi.

    • kako tebe nije sram pisat tako površno i klevetat ! – ili ste ćoravi ili nepismeni ili paglu – de molim vas pročitajte moj komentar ponovno i šta nije jasno?! nije vam jasno ako ste glupi i ne kontate usporedbu, tko govori da je 2000 malo !? već govorim koliko je uzeto na stotine stupidnih i za životne potrebe većine stanovnika ŠBa i Hercegovine totalno nepotrebnih stvari ”projekata” a to su cijene od par i nekoliko stotina tisuća maraka i eura! o čemu vi trabunjate, ta prosudba što pišete nema veze s ovim što ja komentiram, znači evo samo želim pitati evo ako znate vi ili bilo tko drugi – koliko su općinari uzeli tj.’dobili’ za projekt Adriatic Canyoning ??? ajde malo proguglajte za taj projekt i to baš članke s jabuke, i to je samo jedan od projekata nedavno su bili još neki nazovi projekti kojekakve eko udruge a cifre su minimalno od 50,60 100 tisućica pa nogore, i evo ja vas pitam i sve ostale – jeli cifra od 300 tisuća maraka za takve stvari (od kojih je upitno šta izgrađeno kako treba i koliko je realna cijena izvedbe svih tih radnji bila u takvim projektima) – možda malo visoka ??! u odnosu na ove neke kao što kažeš nužne potrebe ili ostvarenju nekih potrebitih prava ? prvo pročitajte s razumijevanjem pa onda komentirajte (jer očito da ste slabi s razumijevanjem i IQ-om)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.