Za natjecateljski program 22. izdanja Mediteran Film Festivala pristiglo čak 300 filmova

Završen je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova na 22. Mediteran Film Festival koji će se od 25. do 28. kolovoza održati u Širokom Brijegu.

Pripreme su u punom jeku a najbolji filmovi za natjecateljski program biraju se među 300 naslova pristiglih putem online aplikacije MFF-a.

Selektor festivala Zdravko Mustać pregledat će dokumentarce koji dolaze iz 22 mediteranske zemlje te će u natjecateljski program 22. MFF-a ući oni koji budu sadržavali najviše kvalitativne, estetske, umjetničke i tehničke vrijednosti.

MFF dijeli filmove u dva natjecateljska programa. U jednoj selekciji natjecat će se kratki dokumentarci u trajanju do 30 minuta, a u drugoj dokumentarni filmovi koji traju više 30 minuta.

Šesteročlani međunarodni žiri, koji će činiti prošlogodišnji pobjednici kao i poznati redatelji i filmaši iz regije, ocjenjivat će filmove iz obje selekcije, a tijekom festivala odlučivat će o najboljim dokumentarnim filmovima s prostora Mediterana, dok će jednu nagradu tradicionalno dodijeliti publika.

Uz spomenuti natjecateljski program, na MFF-u ćemo gledati i program U fokusu, retrospektivu BH dokumentaraca, dječje programe, najnovija svjetska dokumentarna ostvarenja, projekcije igranih filmova ali i premijere filmova domaćih autora.

MFF s ponosom nastavlja i suradnju s filmskom mrežom HBO i s američkim filmskim kampom za mlade “Outside the Lens” čiji će predavači voditi filmsku radionicu MFF-a (MFF School).

Direkcija MFF-a zahvaljuje svim autorima i producentima na prijavljenim filmovima.

Više informacija o 22. izdanju Mediteran Film Festivala potražite na službenoj web stranici ili Facebook stranici, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.