Hrvat uhićen jer je prijetio Kujundžiću zbog stopiranja liječenja

Tomislav P. iz Rijeke uhićen je jer je preko Facebooka prijetio ubojstvom ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, najavivši mu da će ga zadaviti golim rukama, javlja Novi list.

Mladića, nastanjena na Krnjevu, tereti se da je u četvrtak kasno navečer sa svoje kućne adrese putem mobitela i sa svoga Facebook profila na onaj ministra Kujundžića poslao poruku u kojoj mu je prijetio ubojstvom, s ciljem da ga zaplaši.

Slušaj me, ubit ću te k’o zeca, kako te nije sram stopirati liječenje… samo ćeš nestati – navodilo se, između ostaloga, u poruci, pored drugih ružnih riječi koje nisu za javno objavljivanje.

Inkriminirane riječi, pretočene u kaznenu prijavu protiv Riječanina, izazvale su kod ministra osjećaj straha i osobne ugroženosti, navodi se u službenim sumnjama protiv osumnjičenoga koji se tereti za kazneno djelo prijetnje. Prema dosadašnjim spoznajama policije, mladića je na ovakav čin ponukala okolnost da je iz medija saznao za slučaj teško oboljele djevojčice za koju je shvatio da se neće liječiti onako kako bi to za nju bilo najbolje, javlja Novi list.

Priveden je sucu istrage Županijskoga suda u Rijeci Vladi Bosneru, uz prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Sudac nije prihvatio taj prijedlog, ali je osumnjičenom za prijetnje ministru odredio mjere opreza.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.