HRT izgubio prava na utakmice “vatrenih” nakon SP-a u Rusiji?

Komercijalna televizijska postaja Sport Klub pomela je konkurente u borbi za prava emitiranja reprezentativnih utakmica nakon SP-a u Rusiji u Hrvatskoj i drugim zemljama bivše države.

Hrvatska radiotelevizija mogla bi ostati bez prava prijenosa na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za utakmice Lige nacija, kvalifikacija i glavnog turnira Europskog prvenstva 2020., kvalifikacija za SP 2020. te drugih utakmica!

Uefa je, naime, prošli tjedan objavila popis televizijskih kuća s kojima je potpisala ugovore o otkupu prava na emitiranje utakmica spomenutih natjecanja, a HRT-a tamo – nema.

U Hrvatskoj, kao i u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, prava je otkupila komercijalna TV-postaja Sport Klub, koju se može pratiti samo putem odabranih kablovskih, satelitskih i IPTV-operatera – dakako, uz nadoplatu.

Urednik sportskog programa HRT-a Stjepan Balog tada nam je rekao kako su iz javne televizije poslali “jako izdašnu ponudu”, no ona očito nije bila dovoljno izdašna…

HRT-u ostaje još mogućnost dogovora sa Sport Klubom da otkupi dio utakmica iz tog paketa kao što je, primjerice, napravio za prošli EuroBasket. Ipak, s Prisavlja se još nisu oglasili po tom pitanju, piše 24sata.hr.

Utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji tako bi, na žalost svih navijača “vatrenih”, mogle biti posljednje koje ćemo moći gledati na nacionalnoj dalekovidnici – odnosno, na programu dostupnom (free-to-air) svakom domaćinstvu u Hrvatskoj.

>>> Dokumenti Uefe (PDF):

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.