HRS: Plenković u Mostaru – red vijenaca, red meze, red probranih

Hrvatska republikanska stranka na svojim službenim stranicama oglasila se vezano za posjet premijera RH Andreja Plenkovića Mostaru i sastanak sa čelnim ljudima HNS-a.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Budući da HRS kao član Predsjedništva HNS-a nije pozvan na susret Andreja Plenkovića sa predsjedništvom HNS-a, nego se sastanak održao, vjerojatno zbog očekivanih glasova izvan usklađenog zbora, sa unaprijed probranim „predstavnicima“ HNS-a, osjećamo potrebu ovim putem se obratiti premijeru Republike Hrvatske.

Poštovani g. Plenkoviću, Hrvati u BiH su nezadovoljni cijelom presudom, ne samo njenim jednim dijelom. Ukoliko Vi i službena politika Zagreba smatrate kako će Hrvati u BiH ponovno biti moneta za potkusurivanje RH, grdno se varate. Nitko zdrave pameti i razuma neće ikada negirati zločine počinjene od strane pripadnika HVO-a. Međutim, Hrvati u BiH nikada neće prihvatiti presude donesene iz „objektivne odgovornosti“ i „sličnog obrasca ponašanja“, osobito znajući kako su direktni počinitelji tih istih zločina i njihovi zapovjednici već osuđivani i osuđeni. Na taj način to postaju presude cijelom narodu, ma koliko god to i Haag i svi drugi negirali.

Od Vas i službene hrvatske politike očekujemo prvo da pokrenete sudske postupke protiv hrvatskih izdajnika poput Stjepana Mesića, eksponenata Račanove vlade i dr. koji su ne samo lažno svjedočili i falsificirali dokumente prema Haagu, nego i onemogućavali pristup informacijama, dokumentima i svjedocima našoj Šestorci, a osobito generalu Praljku.

Drugo, očekujemo podizanje optužnica protiv zapovjednika ABiH zbog agresije na Republiku Hrvatsku, budući da su bili dijelom jedinica JNA koja su granatirale civilna područja, kao i zbog masovnih zločina nad Hrvatima u BiH. Podsjećamo Vas kako ste dana 04. travnja 2017. ove godine, kada ste prvi put imali sastanak sa Predsjedništvom HNS-a, dok su Vas iz sestrinske stranke obasipali izrazima ljubavi prema europskim vrijednostima, na izričito izlaganje Slavena Raguža, predsjednika Hrvatske republikanske stranke, izjavili kako „Vlasti u Hrvatskoj prate situaciju u BiH, kako ste upoznati s problemima hrvatskih branitelja i kako ćete učiniti sve da DORH ozbiljno pristupi optužnicama“. Što bi od tog obećanja? Pozivamo Vas da požurite, jer u BiH ponovno vlada epidemija neke smrtne bolesti koja pogađa isključivo svjedoke koji bi se usudili svjedočiti protiv zapovjednika ABiH, kao što je to slučaj sa uhićenim ovih dana u Konjicu, a sličnih slučajeva smo se nagledali i ranije. Čim bude i naznaka optužnice, nekim „čudnim“ okolnostima svjedoci preminu, osobito ako bi ih se, ne daj Bože, povezalo sa federalno-koalicijskim partnerima. Zato požurite!

U krajnjoj liniji, imate onaj dopis ICTY-a da se preostalim “zločincima” sudi pred hrvatskim sudištem. To bi, možda, bio dobar način spiranja ljage sa hrvatskog naroda, ali krenite s ovima koje smo prve naveli.

Što se tiče hrvatske politike u BiH, ne trebate nam dijeliti lekcije. Mi ako ne svrgnemo sa čela ovu generaciju političara koja nas od 2003. do danas galopom od konstitutivnog naroda, čini nacionalnom manjinom, mi ćemo to i postati. No, to je na nama da ih skinemo. Ako sve ovo ne shvatimo kao jednu katarzu, onda smo ih i zaslužili, ali ponavljamo, to je na nama. Vas sigurno za savjet nećemo pitati.

Nadamo se kako ste uživali u posjetu i kako je domjenak bio na razini, u što ne sumnjamo! – zaključuju u HRS-u.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

 • Točno ovako,red vjenaca,meza,ručak,svijeće i svatko sebi…Gdje si bio,što si radio…Veliko ništa…I tako već 20 god.i više…Da se radilo kako treba ne bi se niti okupljali u ovom ozračju i sa ovim povodom u Mostaru.Ishod presude bi bio puno drugačiji da politika,,diplomacija,, nije svjesno ili nesvjesno zakazala…Sada je ostalo da se valjaju gluposti,prebacuju krivice sa jedni na druge,pale svijeće i lajka na mobitel tko je uz ,,šestorku,,pokojnog Praljka a tko nije.Jedan dan kažu da ovakvu presudu ne priznaju,da je odbacuju kao i njen sadržaj,drugi dan da priznaju itd.U stvari njihov stav je nebitan jer je presuda drugostepena,pravosnažna i to je gotov čin…Ovo neko jeftino skupljanje politički pojena još više žalosti i potvrđuje nedefiniranu hrv.politiku kako u RH-oj,tako i u BiH-ni…U ovom svemu je najbitnije tko je sa kim se sastao,tko je što obukao,tko je bio bliži Plenkoviću i Čoviću kad se polagali vjenci,na večeri itd.Malo su okasnili,nekih 10-15 god..Da su se ovako okupljali od 1997-2000 god.dok su se dilali dokumenti u Hag i ispravne i lažirane i tko zna kakva danas bi sudbina RH-ke,hrvata u BiH-ni bila puno bolja i povjest bi bilo puno lakše bilo pisati sa nekim drugačijim presudama nego ovakvim…Kao hrvat,katolik,bojovnik HVO-ne sada možemo biti samo tužni,poniženi,ubijeni u pojam.Znamo dobro što smo prošli u ratu ali dobro razumjemo sada i ove presude…Strašno…Evo jedna usporedba,Plenković u Mostaru i čuli smo njegove poruke,Nobilo gost u Face-TV kod Hađžifejzovića,poslušaj te njegov interviju,javni,,strašno,,.Ivo Pilsl ili već kako se zove juče gost u programu TV-je RS-ke poslušaj te te izjave,,strašno,,..O čemu onda pričamo..Ako je istina što ova dvojica pričaju jedan u jednom entitetu gdje nedostaje 200 000 hrvata,katolika a drugi u drugom entitetu gdje nedostaje 170 000 hrvata katolika. Samo neka svatko posluša njihove duge intervijue i sve će biti jasno odnosno meni ništa nije jasno.Gdje smo,tko smo,jesmo li mi ludi,slijepi,u nekoj zabludi ili smo stvarno,,manit,, narod…

  • Ti si neko hajvanće, gore od naših hrsuza.
   Eto, kada ja to kažem, koji nisam iz vaše blizine, vaših obićaja, tradicije i svjetonazora, kako će ti tek reći tvoji koji su iz tvoga “jata”, a pljuješ po njihovoj svetinji?”

  • Brda, ti si neko hajvanće, gore od naših hrsuza.
   Eto, kada ja to kažem, koji nisam iz vaše blizine, vaših obićaja, tradicije i svjetonazora, kako će ti tek reći tvoji koji su iz tvoga “jata”, a pljuješ po njihovoj svetinji?”

 • pa naravno da su tebi jadovi svi oni koji su posteni i svi oni koji nisu kao tvoj lopovski HdZ koji gleda samo da se ne talasa, da se smiri situacija, da se njima ne bi poslovi i tijek novca slucajno poremetili.
  HRS samo deri!

 • Tko su ovi nebitni likovi? Kaže jedan da su kao Most. Most je osvojio 19 mjesta u Saboru bio,ovi imaju 1 vijećnika u 1 gradu u čitavoj državi nakon jednih parlamentarnih,županijskih i lokalnih izbora. Neusporedivo!

 • Završetak nije primjeren i nije u skladu s porukom
  Poruka je dosta oštra i precizna, a i upućuje koliko je problem velik i za veće narode od našeg
  Stog bi bilo upuno pozdravit posjet hrvatske delegacje
  Naglasiti potrebu suradnje i ujedinjenosti oko srtateških i riskantnih stvari

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.