HRS: Druženje Kordića s Komšićem je pljuska u lice svim Hrvatima, ne samo Mostara, nego cijele BiH – Jabuka.tv

HRS: Druženje Kordića s Komšićem je pljuska u lice svim Hrvatima, ne samo Mostara, nego cijele BiH

Željko Komšić, lik koji ujutro govori kako će se “ako treba i potući” s onima koji inzistiraju na konstitutivnosti, koji na večer to isto ponavlja na svečanosti u organizaciji Fondacije Alija Izetbegović, popodne je proveo u društvu gradonačelnika Marija Kordića, navodi se na početku priopćenju Hrvatske republikanske stranke.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Gradonačelniče Kordiću, ako nemate elementarnu političku pismenost da shvatite da nemate što raditi sa ljudima poput Željka Komšića, onda je bolje da istog trena napustite funkciju. Bilo kakvo dovođenje u zajednički kontekst s njim, kamoli druženje i slikanje, prst je u oko svim Hrvatima, ne samo Mostara, nego cijele BiH. Pogotovo nakon patološke protuhrvatske kampanje iz Sarajeva koja je prethodila izboru gradonačelnika Mostara.

Kada smo vodili razgovore s g. Kordićem vezano za projekte i ideje koje će prihvatiti zajednički “gurati” sa vijećnicima HRS-a, budući gradonačelnik je rekao kako se “on neće baviti politikom”. S naše strane smo mu replicirali kako ne može biti gradonačelnik Mostara ako se neće baviti politikom, jer jedno bez drugoga ne može. Laički smo mu to pojasnili, kako se ne može biti malo trudan. Ili jesi ili nisi. Mario Kordić očigledno nije shvatio poantu.

Željko Komšić je oličenje hrvatske neravnopravnosti u BiH, gaženja političke volje hrvatskog naroda i negacija Bosne i Hercegovine kao moguće države u trenutnim gabaritima. Oličenje nastavka rata drugim sredstvima. Njegov posjet Mostaru je samo šlag na bolesno histeričnu protuhrvatsku tortu koja je servirana ovih dana Mostarcima.

Prvo smo imali plaćanje reklamne podrške optuženiku za stravične zločine u sred Mostara, podizanje spomenika u dvorištu škola gdje se Hrvate i Srbe naziva “ustašama i četnicima”, da bi se na kraju pojavio i onaj koji se spreman potući sa onima koji “inzistiraju na konceptu legitimnosti”, ali nema ni hrabrosti, ni onog nečeg drugog pojaviti se tamo gdje se računi za struju plaćaju EPHZHB.

Druženje gradonačelnika Marija Kordića s njim je pljuska u lice svim Hrvatima, ne samo Mostara, nego cijele BiH. Gradonačelniče, gdje su Vam jučer bili oni silni šaptači koji Vas “savjetuju iz stranke” prije svakog glasanja u gradskom vijeću Mostara? Gdje je bila stranačka ekipa koja je pucala vatromet nakon Vašeg izbora da Vam kaže da napustite prostor u kojem biste mogli doći u prigodu družiti se sa Željkom Komšićem?

Gradonačelnik Mario Kordić koji se “ne želi baviti politikom”, umjesto druženja i slikanja sa najvećim glasnogovornikom bošnjačke politike, morao je preko svojih službi ispitati ima li onaj display s kojeg maše Atif Dudaković građevinsku/uporabnu dozvolu? Ima li spomenik gdje se Hrvate i Srbe naziva “ustašama i četnicima” građevinsku dozvolu i tko je uopće dozvolio njegovo postavljanje u dvorište škole, koju pohađaju i djeca Hrvata i Srba?

Nakon što je izabran Kordić stranačko novinarska pera su slavodobitno stranački vatromet pretočili u slova, govoreći kako je pobijedio “hrvatski Mostar”, nauštrb Mostara zarobljenog u 1993. godinu, Mostara koji ratnom propagandnom potencira podjele i međunacionalne tenzije. Konkretno, pobijeđen je Mostar ratnih profitera poput Safeta Oručevića i njihovih glasnogovornika poput Salema Marića i sličnih.

Kordiću, druženjem i slikanjem sa Željkom Komšićem ne samo da pokazujete političku nepismenost, nego se itekako bavite politikom. Međutim, ne politikom koja Vas je izabrala, nego onom koja već nekoliko desetljeća gazi hrvatski narod u BiH nastojeći svim silama od nas napraviti manjinu i goste u svome domu.

Najiskrenije, takvu politiku smo očekivali od stranke koja imenuje ministricu obrane koja, malo više od mjesec dana od izbora na kojima je pogaženo dostojanstvo hrvatskog naroda, ide u mimohod sa Željkom Komšićem, od stranke koja u više općina ulazi u koaliciju sa DF-om i strankama koje su glavni koordinatori gaženja hrvatske izborne volje. No, od Marija Kordića osobno smo, naivno očigledno, očekivali nešto sasvim drugo.

Što je sljedeće, po uzoru na Ljubu Bešlića, dodjeljivanje nagrada ispod Starog mosta pod pokroviteljstvom “Centra za mir”? Hvala što ste na vrijeme pokazali pravo lice! I nakon Ljube, Ljubo, poručili su iz HRS-a.

(www.jabuka.tv | Foto: Bljesak.info)


59 komentara

  • Svi se oni druže, nemojte nasjedati, sirotinju zavade pa laganice pasu naš trud i muku, poziv običnom narodu s bilo koje strane, bilo koje vjere, zbijmo redove i ustanimo protiv “dobročinitelja”…Nacionalizam je ono na što nas pecaju, a oni ga ne doživljavaju ni 1%, njima je fino samo neka imaju što klepati

   • Blidi i jadni jadi nabijem tebe tvog Komšića pa i kordića na gloginju ,rđavoj kity sve smeta pa tako ovom cirkusu na dvi noge ,

    • Komentatori na ovom portalu: av,av,av, av, av, av,av…
     i sve to iz pokućnih papuča…
     Kad vam smeta poduzmite nešto rvatine rđave

  • Covjek je rekao iskreno prije izbora da ce komunicirati sa svakim za dobrobit sviju mostaraca.
   To je posteni hrvat i mostarac.
   Samo nekim mrznja razara dusu jer nisu rascistila samo sa sobom.

 • To je hrvatska politika. Sve gnjide do gnjide, izdajnici i prodane duse. Marina Pendes vjecna min. HDZ vec odavno je setala sa Komsicem, sad Marijo e sad je red na Dragana dobrocinitelja. Jer ovi to nebi smjeli bez njegovog klimoglava. Sramota i jad hrvatskog naroda. Tko nas vodi, zastupa dobro je ako budemo i manjina u BiH.

 • Covicev igrac koji radi ono sto mu on odobri. Hvala HDZ, hvala Dragane, hvala Marijo Kordicu . Opet ce hrvatski narod izaci na ,, povijesne,, izbore i dati vam glas. Hvala vam jos jednom. Sto je iduci potez gospodo iz HDZ i HNS. Sto na ovo kaze Karamatic, Cvitanovic, Boze Ljubic i ostali HNS- ci. Je li to politika HNS i politika usvajanja izbornog zakona. Komsic ima svoje dostojanstvo i rijec ma koliko pokvaren bio a ovi nasi smutljivci, sto vira za sto lira…

 • Ja ne znam što ljudi očekuju od bilo kojeg hadezovca!
  To je stoka, ratno profiterska, uskogrudna, vođena isključivo osobnim interesima!

 • Sami sebi uskačete u usta jeste li mu vi dali svoje glasove iako ste rekli da vaši glasovi nikom neće ići dobra vam je iskrenost prepoznat će to birači 2022.Pokrijte se ušima prevrtljivci.

 • Kaže naš bratski narod da mi nismo ratovali u obrani MOSTARA. Kažu da smo mi UZP za njih.
  Mi smo ginuli na podveležju,za razliku od bratskog naroda.
  dakle mi se nismo dali pokoriti i pokloniti neprijatelju i ginuli smo za to. Šta je uradio Mario Kordić?
  Ništa.
  Samo pljunuo na sve mrtve koji su život dali na tom podveležju za BiH.
  A ne za tog smutljivca i razgrađivača/rušitelja BiH.
  Sram neka te bude gradonačelniče.
  Hebo te protokol. Nije protokol sveto pismo. Po protokolu su i predsjednici države/Džaferović – Komšić/ trebali primiti Lavrova prije mjesec i pol dana. I jesu li???
  Bijedniče

 • Sramoto izdajnicka.Sada mi je krivo i zao sto si pobijedio.Vodi ga kuci pa ugosti.Svi ste izdajice od HNS , tebe itd.Dobili ste zadatak od americke ambasade.Dignuti ruke od vas i bjezati vani.Kukavice…

 • Jadno da nemoze jadnije. S ovakvim jadnicima zaslužili smo da nas nestane. Opet ce nas HDZ pred izbore maltretirati s legitimitetom Zeljka Komsica. Gospodin Kordić je ovim postupkom potvrdio njegov legitimitet. Svi glasaci i navijači HDZ-a nakon ovoga neka se pogledaju u ogledalo i pljunu u ono sto vide. Amen…

 • pa jel’ moguće da netko može sebe toliko nisko spustiti?
  Peet stotina metara od mjesta gdje se susreo sa Komšićem je mjesto pogibije hrvatskih branitelja, koji su život dali za čast,poštenje i BiH. Komšić kaže sve suprotno. Fašizam i klerofašizam su mu uvijek na usnama kada je riječ o hrvatskom narodu.
  I nađe se čovjek, za koga se učinio veliki napor, da ga se izglasa za gradonačelnika”hrvata”, ghdje/kada je i sam Komšić vodio borbu da ne bude izavran, nimalo pristojnim riječnikom,i metodom,…….
  da ga primi i poslika se sa njim!?
  Zašto? Koja je tu politička dobit?

 • Dovoljno je vidjeti Kordićevu glavurdu iz koje se zrcali prevtljivost i podvala kao što je i politika stranke koju predstavlja. više simpatije prema hrvatima nažalost imaju turci i koje kavi probisvejti nego njegova stranka koja se služila samo hrvatskim nacionalnim interesima onda kada je trebala zadržati ili kupiti fotelju.

 • Šta lupetate svi, prvo čovjek je gradonačelnik Mostara, događaj je u Mostaru, u njegovoj “kući”, šta je trebao, da bježi!? To što je ovaj slinavac iskoristio trenutak, samo govori o Kordiću. Gospodin!!
  Bravo Mario, nastavi tako.

 • Republićka stranka je hrvatski obraz, zaštitno lice i izbavitelj prsta iz – ne samo mostarskih – hrvatskih oćiju i hrvatska ćast. Opet se žrtvuju ćasno, uprilićena je priopćenjem i politićka žrtva pod prilikama zaštite Hrvata i Srba od ustaša i ćetnika, iako potonji grade spomenike i aboliraju ime pa ispada zapravo kako se republićka stranka srpsko-hrvatski žrtvuje i štiti ćetnike od ustaša. Osim toga, rećeno im je da će se zajednićki „gurat“ i biti politićki trudan, što je u duhu potpisa o politićkim zajednićkim smjernicama dobre volje i duboko-uvjerenog nastojanja i stremljenja koje proizilazi iz oćiju i ćasti odnosno ćovjekoljublja prevashodno, i gradoljublja, implemetniranja rezultata jer je protuhrvatska histerija bila nećuvena i neviđena, bio je naime i prst u oći i prst u uši, a bilo se napola trudno, što ne može politićki biti.

 • A budite sigurni da je Kordić prvo pitao Covica za dopustenje za druženje s Komsicem i tek nakon dopustena legitimnog se družio s nelegitimnim. Iskreno zlo mi je doslo kad sam ovo procitao i vidio. Kordić je s ovim postupkom pljunuo na svakog Hrvata koji prezire Komsica.

  • Pljunuli su na svakoga Hrvata u bih HNS ,Covic i Kordic.Nikada vise njima glas.Zivjeti cemo u znaku izdaje i prezivketi.Juda i 30 srebrenjaka. Kordicu nastavi sljediti Judu Iskariotskoga i objesi se .

 • Boze sacuvaj
  Srbina iz Sokolca
  Muslimana iz Stoca
  Hrvata iz Ljutog doca
  Mostarca ma koje vjere bio

  Hrvatima iz Mostara pozdravi

 • Komsic kao i Bakir i Dzafirovic HVO- ne i njene casnike, bojovnike nazivaju agresorom, termin UZP je normala za Komsica i ekipu i vidi cuda Marijo sa Komsicem par sati nakon sto ovaj otkriva spomenik ljiljanima i spominje agresiju sa istoka i zapada znaci od srba i hrvata. Goni te se u sto p… ki materini jude… Od danas je za mene Komsic legitiman a ovi smutljivci , prevrtljivci nekegitimni. Fujjjj.! Kako da te netko cijeni i uvazava kad ti sam nemas svoje dostojanstvo, ponos.

  • Muslimani su se strogo opredjelili za islamsku BiH i prema tome upotrijebili su sve snage da spriječe kantonizaciju. Imali su peh, kantoni su postali stvarnost. Kad tad morat će priznat da je u referendumu odlučeno da je BiH država tri ravnopravna naroda. Njihov politika unitarne BiH je doživila bezuvjetnu kapitulaciju.

 • Ovo je ozbiljan znak Covicu da mu je vrijeme za bjezaniju ili da bi Dobrocinitelj bolje razumio – za bezaniju. Kod tata Stanka. Ukoliko tatu Stanka sirokobrijeske pudlice nisu smjestile na Blidinje.

 • Dragi moji ljudi, pa čemu se čudite po tisućiti put? Pa to je hdz, ej ljudi, to je hdz. Koliko puta vam treba naslikati, to je hdz! Tisuću puta vas je prevario i žedne preko vode preveo. Nije problem hdz, vi ste problem, vi koji mu dajete glas. U RH 16% ljudi je dalo glas partiji hdz, 16%, a od tih 16% barem su 6% pokrali i imaju nekih 10% na jaslama koji čuvaju politiku IMT – Imali Mene Tuten i politike “Use, nase i podase”-UNP. Rojs je još prije 30 godina rekao, tko je jamio, jamio, a ovi jamljaju stalno, dok god je narod ovca za šišanje. Biti član kp hdz nije više samo sramota, to je i grijeh, smrtni grijeh!

 • Ovo je, koliko znam, mozda i najveca investicija u Mostaru nakon rata, a godisnja koncesijska naknada je u milionima maraka u korist grada i zupanije, tako da… sramota bi bila da se gradonacelnik tu ne pojavi, tko god bio investitor.

  • A Republićka se stranka svojim kritićkim ostvrtom (opet) žrtvovala. Republićka kritićko-žrtvujuća stranka je pravi izbor i ćvrst zalog za o(p)stanak ovdje i budućnost obasjanu suncem našeg neba, zajednićkog to jest multietnićkog i pjesnićkog sunca to jest neba.

    • Multietničnost se gradi na Drini i Miljacki. Sve drugo je multi-pušiona. A Mostar može biti multi-nešto u smislu miksa kasabe, čerge i yugovine.

  • Mislim da nije tako. Gradonačelnik tu nije imao izbora a što se Komšića tiče on podržava stavove Muslimana okupljenih oko SDA a ne stavove Hrvata. To je čista zloupotreba funkcije.

 • Od 1995 god od Dejtona samo se redaju jude i izdajnici. Dok se oni svi namire hrvata ce nestati. Kordic je dio tog izdajnickog folklora. Steta..! Na samom startu i takav gaf. Prst u oko svim hrvatima…. Kopija Marine Pendes nakon sto su nam bosnjaci birali Komsica. Ovim cinom Komsic je dobio legitimitet Covica, HDZ, HNS koji je svakako Draganov ured za raspodjelu novca i funkcija za poslusne. Svi cute i svi zadovoljni. Gdje je sada glasni Karamatic, Cvitanovic i klempo Ljubic.

 • Hrvati šute a ne ćute. Zato odpepaj u Sarajevo sa nasih portala i ne muti vodu, imate vi svojih Komšića, Sejdica, Dzaferovica koji puzi peed Vučićem, Dodikom. Ostavite nas da se obracunamo sa svojima.

 • Biti ćete potučeni i pokoreni svi ispred Hrvata. I Srbi i Balije i komunisti. Biti ćete. Tako je ispravno. Svijet će se složiti. Govna ćete jesti. Jesti ćete. To je naše. Tako je. Biti ćete.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.