HRK Široki razmišlja o istupanju iz Prve lige Herceg-Bosne!?

Prašina se još nije do kraja slegla nakon incidenta koji se nedavno dogodio na utakmici 14. kola Prve lige RS Herceg-Bosne između HRK Široki i RK Kiseljak, no iz Saveza su ovih dana reagirali i HRK Široki drastično kaznili.

Naime, utakmica u kojoj je rezultat u samoj završnici glasio 30:29 u korist domaćina HRK Široki, registrirana je službenim rezultatom 0:10 u korist RK Kiseljak, igrač domaće momčadi Mate Marušić sankcioniran je zabranom igranja na dvije sljedeće prvenstvene utakmice, gostujući igrač Tarik Gogić zabranom igranja na pet utakmica, a najgore je prošao trener HRK Široki Mihovil Bilać kaznom zabrane bavljenja rukometnim sportom od šest mjeseci, počevši od 22. travnja tekuće godine.

Kažnjen je i širokobriješki klub koji bi u blagajnu Saveza trebao “donirati” 600 KM, no kako je iz ovoga kluba potvrđeno za portal Jabuka.tv s njihove strane ovih dana će biti upućena žalba RS Herceg-Bosne, koji je očigledno postao svrha samome sebi, jer ih očigledno nije previše briga za razvoj rukometnoga sporta na prostoru pod njihovim okriljem, već samo punjenje blagajne saveza.

Od čelnih ljudi HRK Široki doznajemo da će u svojoj žalbi, između ostaloga, tražiti da se igrač RK Kiseljak Antonio Marković sankcionira zabranom bavljenja rukometom od dvije godine (po njihovom mišljenju najviše upravo žali što je navedeni prošao bez ikakve kazne) zbog udaranja trenera Mihovila Bilaća poradi čega je ovaj s potresom mozga završio u bolnici, a žalit će se i na visinu kazne samome Bilaću.

Trener HRK Široki zadobio potres mozga u tučnjavi na utakmici

Žalba će ići i zbog kazne igraču Mati Marušiću, koji je nakon udaranja ostao ležati na parketu dvorane, te uopće nije sudjelovao u nekakvom sukobu a kažnjen je zabranom igranja na dvije utakmice što uistinu nema nikakve logike.

Također, za portal Jabuka.tv potvrđeno je kako bi HRK Široki vrlo lako mogao istupiti iz Lige Herceg-Bosne ukoliko njihova žalba, koja uskoro slijedi, ne bude prihvaćena.

Incident na kraju susreta obilježio povratak HRK Široki u GSD Pecara

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.