HPD Prenj organizira 16. planinarsku školu

HPD Prenj 1933. Mostar u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar već 16. godinu zaredom organizira planinarsku školu.

Kroz pohađanje planinarske škole polaznici stječu znanja o kretanju i boravku u planini, opasnostima u planini, drugim granama planinarstva, te se upoznaju s tehničkom opremom i prvom pomoći. Cilj škole je i upoznavanje s planinama koje nas okružuju, kao i podizanje svijesti o prirodi.

Planinarska škola je osnovni oblik planinarskog školovanja i kao takva preduvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, sportsko-penjačke, speleološke, vodičke i sl.).

Planinarska škola podijeljena je u dvije cjeline:

Teorijski dio: Predavanja koja se održavaju utorkom i četvrtkom u prostorijama HKD Napredak (zgrada u krugu Doma zdravlja Mostar).

Praktični dio: Izleti i vježbe koje se izvode tijekom vikenda na planinama u okolici Mostara: Prenj, Čvrsnica, Čabulja, Velež. Osim izleta na planine u okolini u programu škole je i posjeta špilji Vjetrenici, te vikend sportskog penjanja.

Nakon završenog teoretskog i praktičnog dijela škole slijedi matura škole koja se sastoji od noćenja u planini i pismenog ispita iz tema koje su obrađivane u teorijskom dijelu škole. Planirano trajanje Planinarske škole je sedam vikenda.

HPD Prenj organizira zanimljiv izlet

Kroz razdoblje održavanja škole može doći do odgađanja ili prolongiranja pojedinih izleta.

Cijena škole iznosi 65 KM. U cijenu je uključena organizacija škole, vođenje na izletima, ulaznica za posjet spilji Vjetrenici, oprema i vođenje na sportsko penjanje.

U cijenu škole je uključena i članska iskaznica planinarskog društva koja vrijedi u tekućoj godini.

Osim prednosti u izletima koje organiziraju, s članskom iskaznicom se ostvaruju popusti na planinarske artikle u sportskim radnjama: Juventa 15%, AquaBalkan 10-20%, Intersport 20%, Alpina 15%, Kapriol 10%.

Prvo predavanje i početak škole je 18. travnja 2023. godine.

Za pristup je dovoljno popuniti PRIJAVU.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti na e-mail: [email protected] ili na broj mobitela: 063/934-131 (Ivan), 063/822-055 (Zvonimir).

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.