HP Mostar gradi logistički centar od 7.000 m2 – Jabuka.tv

HP Mostar gradi logistički centar od 7.000 m2

HP Mostar aktivno radi na projektu izgradnje Glavnog poštanskog logističkog središta (GPLS) u Mostaru na lokaciji Bišće Polje. Novi zahtjevi tržišta postavljaju nove izazove na koje je Hrvatska pošta Mostar spremna odgovoriti.

Na ovaj način malim i srednjim poduzećima bit će omogućena infrastruktura za prodaju roba na tržištu BiH, a logistička usluga omogućit će svim potencijalnim poslovnim korisnicima jednostavan način prodaje.

Hrvatska pošta Mostar ponudit će im cjelovit paket usluga koji će se sastojati od skladištenja robe, prodaje na web-shopu i distribucije brzom poštom te povrata novca od prodaje u roku 24 sata.

Glavno poštansko logističko središte (GPLS), odnosno logističko-skladišni objekt, bit će smješteno na oko 7.000 m2 poslovnog prostora u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostar, što će omogućiti kvalitetniji prometni pristup i bolju poslovnu povezanost s transportnim potrebama, kažu iz kompanije.

U sklopu rješavanja idejnog projekta vodilo se računa da se izvrši prilagodba glavnim prometnim tokovima, karakteristikama ambijenta, cestovnoj povezanosti s gradom i okolinom.

HP Mostar aktivno radi na projektu izgradnje Glavnog poštanskog logističkog središta u Mostaru na lokaciji Bišće Polje

Nova gradnja integrirana je u okoliš, a objekt je planiran tako da predstavlja spoj logističkog i poslovnog, gdje nijedan element ne umanjuje drugi.

Ideja je bila naglasiti poslovni izgled, izgled upravnog objekta, a zadržati karakter jednog radnog, logističkog okruženja.

U sklopu ovog projekta osiguran je pristup u poslovne prostore invalidnim osobama bez arhitektonskih barijera, sukladno prostornim standardima, urbanističko–tehničkim uvjetima i normativima.

Također, objekt je planiran tako da se oko njega neometano mogu kretati kamioni i tegljači velikih dimenzija.

Globalizacija je dovela do otvaranja globalnog tržišta materijala, usluga i proizvoda. To je potaknulo i razvoj suvremenih logističkih mreža i usluga kako bi se poboljšale veze među proizvođačima, dobavljačima i kupcima, piše Večernji list.

Logistika i logistički lanci (opskrbni lanci) postali su znatno složeniji, tako da je planiranje i upravljanje njima postalo zahtjevnije. Poticaj je to i za HP Mostar da se odazove novim zahtjevima tržišta te izgradnjom Glavnog poštanskog logističkog središta spremno odgovori novim izazovima.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.