Hong Kong blokirao poštanski promet misleći da u BiH traje rat!

Pošiljka paket

Poštanski promet koji je iz ili preko Hong Konga išao za BiH u potpunosti je obustavljen 31. ožujka ove godine.

Ovu vijest Pošta Hong Konga priopćila je na svojoj službenoj Internet stranici, a jedina dodatna informacija je da odluka ostaje na snazi do daljnjeg.

U JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo svjesni su problema te su se obratili Svjetskom poštanskom savezu tražeći pojašnjenje razloga obustavljanja pružanja usluge prijema paketskih pošiljaka za primatelje u BiH, kao i tumačenje ovlasti pošte Hong Konga za poduzimanje ovakve mjere.

”Po dobivanju odgovora od Svjetskog poštanskog saveza pružit ćemo vam detaljnije informacije”, rekli su za Klix.ba iz JP BH Pošta. Kako je potvrđeno za Bljesak.info, HP Mostar nema nikakvih službenih informacija o navedenom.

Poštanski promet iz Hong Konga posebno je značajan za nemali broj građana koji različite proizvode naručuju preko internet stranica kakve su Alibaba, eBay…

Također, posebno je zanimljivo pogledati kojim još zemljama je Pošta Hong Konga obustavila poštanski promet. Pored BiH, tu su Jemen, Sirija, Sjeverna Koreja, Liberija, Krim, Liban, Sevastopolj, Somalija i Ukrajina. Većina zemalja sa ove liste su područja na kojima se trenutno vode oružane borbe pa nije jasno otkud se BiH našla na ovoj listi.

(Klix.ba)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.