HDZ 1990 neće biti rezervni igrač u formiranju županijskih vlada

Martin Raguž

Na upit novinara postoji li mogućnost da ta stranka bude dio vladajuće većine u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), Raguž je rekao kako je interes svih građana da žuapnijske vlade budu što prije budu formirane, ali je naglasio da HDZ 1990 neće biti rezervni igrač.

Predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž izjavio je danas u Travniku kako neformiranje vlada u tri županije, više od šest mjesci nakon Općih izbora u BiH, pokazuje da među političkim strankama koje su za taj posao preuzele odgvornost nema dovoljno iskrenosti, povjerenja, niti konsenzusa oko najbitnijih pitanja.

– Trebaju položiti račun i javno objaviti imaju li većinu ili ne, a to još nisu uradili – kazao je Raguž tijekom sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990 koja je održana u Travniku, javlja Fena.

Na upit novinara postoji li mogućnost da ta stranka bude dio vladajuće većine u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), Raguž je rekao kako je interes svih građana da žuapnijske vlade budu što prije budu formirane, ali je naglasio da HDZ 1990 neće biti rezervni igrač.

– Nećemo biti rezervni igrač da nas netko po potrebi, ad hoc koristi za vlastitu nespobnost. Ili smo unutra u cijelosti na principima europskih vrijednosti i dijaloga, ili smo opozicija. Ne zato što to želimo biti, nego zato što drukčiji priustup nema ozbiljnu perspektivu – kazao je Raguž.

Kako je rečeno, Predsjedništvo HDZ-a 1990 razmatralo je na današnjoj sjednici buduće djelovanje te stranke kao oporbe na svim razinama vlasti u BiH.

Raguž je pozdravio deblokadu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s Europskom unijom (EU), ali je naglasio da tek slijede bolni rezovi i reforme.

– Tek ćemo vidjeti jesu li svi spremni suočiti s obvezama koje stoje pred BiH, kako bi izašla iz agonije. Spremni smo dati doprinos promjenama, ali nećemo držati svijeću neracionalnom trošenju vremena i manipulaciji sa općim i nacionalnim interesima – kazao je Raguž.

Upozorio je kako je očigledno da političke stranke koje su formirale vlast u BiH imaju suprotna stajališta u vezi s javnim resursima, javnim poduzećim, reformama, zakonima i ostalim bitnim pitanjima.

– Nastavlja se egzodus jer mladi i cijele obitelji odlaze iz BiH. Ono što nije napravljeno u ratu nastavlja se u miru zbog neodgovornih politika – kazao je on.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 razamatralo je danas i dovršetak procesa intergriranja s Hrvatskim narodnim savezom kojeg prevodi Drago Džambas.

Kako je rečeno, integriranjem tih političkih stranaka, te budućim partnerstvom s još nekoliko stranaka, BiH će dobiti profiliranu demokratsku političku opciju koja će biti istinska alternativa vladajućim strukturama.

(Fena)5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.