“Holivudski Trbosjek” proglašen krivim, ubio djevojku Ashtona Kutchera i susjedu

Kalifornijski sud proglasio je krivim Michaela Gargiula (43) za ubojstvo dviju i pokušaj ubojstva treće žene.

Tužitelji u Los Angelesu su opisali Gargiula kao “hladnog serijskog ubojicu” koji je vrebao žene u planiranim napadima, kako saznaje BBC. Gargiula je proglašen krivim zahvaljujući svjedočenju svoje posljednje žrtve, djevojke Michelle Murphy (26) koja mu je uspjela pobjeći prilikom napada 2008. godine, prenosi CNN.

Jedan od svjedoka u cijelom procesu bio je i glumac Ashton Kutcher, koji je bio u vezi s jednom od žrtava. Njegova djevojka Ashley Ellerin ubijena je u noći kada je s njim trebala ići na zabavu poslije dodjele Grammyja 2001. godine.

Kutcher je te večeri pokucao na njezina vrata, a kako nije odgovarala, on je pretpostavio da je ljutita zbog njegova kašnjenja. Ipak, kazao je da je pri odlasku pogledao kroz prozor i vidio mrlje za koje je mislio da su od prolivenog vina. Njezino čak 47 puta nožem izbodeno tijelo pronađeno je idućeg jutra.

Ashton Kutcher na suđenju

Moguća i smrtna kazna

Druga žrtva bila je Maria Bruno, koja je stanovala u istoj zgradi kao i ubojica. Ona je napadnuta nožem dok je spavala 2005. godine. Brutalnost napada, zajedno s oružjem, mjestima na kojima su počinjeni zločini (domovi napadnutih žena i njihova blizina ubojičinom mjestu stanovanja) čimbenici su koji su povezali sve slučajeve u slagalicu u kojoj je krunski dokaz bila djevojka koja je preživjela napad.

Branitelji su tvrdili da za prva dva slučaja policija nema dokaza, dok su ga za pokušaj ubojstva djevojke, koja je svjedočila protiv njega, branili stanjem “disocijativne fuge” (jedne vrste amnezije), kako javlja BBC.

Nakon četverodnevne rasprave porota je Gargiula proglasila krivim za oba umorstva. Smrtna kazna je moguća, no do nje će možda doći nakon izricanja kazne za počinjene zločine premda je Kalifornija nedavno stopirala pogubljenja.

Prije izricanja kazne Gargiuli predstoji i suđenje o prisebnosti u trenutku počinjenja zločina. Gargiula je optužen za još jedno umorstvo u državi Illinoisu, gdje je napao Triciju Pacaccio, stariju sestru jednog svog prijatelja još 1993. godine, prenosi Index.hr.

Vjerojatno će biti izručen Illinoisu kako bi mu se sudilo u odvojenom postupku u kojem će biti iskorišteni novi dokazi, prikupljeni 2011. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.