Hoće li se mijenjati cijena piletine u BiH?

Koordinacijski odbor peradara/živinara BiH u utorak je na redovnom sastanku u Gračanici razmatrao pitanja koja se odnose na analizu, odnosno nalaze inspektora Ureda za hranu i veterinarstvo Europske unije koji su tijekom siječnja boravili u BiH.

Ono što je najvažnije je pozitivno mišljenje komisije Europske unije, nastavljamo dalje s redovnim izvozima na tržište EU i tu nema nikakvih smetnji. Oni će svakako dati određene smjernice, odnosno mjere za unaprjeđenje u vezi proizvodnje i prodaje mesa na tržište Europske unije, naveo je za Fenu predsjedatelj tog odbora i izvršni direktor kompanije Madi Edin Jabandžić.

Druga tema o kojoj je bilo riječi na ovom sastanku, kako je dodao, odnosila se na daljnje razgovore u vezi nastavka procedure oko izvoza konzumnih, rasplodnih jaja i jednodnevnih pilića.

FBiH: Povećanje kazni za prekršitelje pravila o kontroli cijena

Tu smo već duže vremensko razdoblje u zastoju s institucijama BiH u vezi nastavka aktivnosti. U zadnja tri mjeseca imali smo dva sastanka, najprije s Uredom za veterinarstvo BiH, te u Banjoj Luci s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS-a, da bi pokušali sagledati što je to ostalo neispunjeno od uvjeta kako bi mogli nesmetano izvoziti i te proizvode na tržište EU, dodao je Jabandžić.

Posebne teme sastanka odnosile se na drugi Kongres peradara BiH koji bi trebao biti održan u svibnju 2025. godine u Sarajevu, te na poticaje za 2024. godinu

Što se tiče cijena piletine i proizvoda od piletine, ona je stabilna i ne bi tu trebalo biti nekih povećavanja. A što se tiče poticaja, ono što nas raduje za 2024. godinu je da je najavljeno blago povećanje poticaja i nadamo se da će se to i realizirati kada izađu pravilnici. Naše je raditi dalje tako da naši proizvođači imaju još bolje uvjete, a to je nemoguće postići bez podrške institucija na svim razinama vlasti u BiH, zaključio je Jabandžić.

Neradna nedjelja uskoro na dnevnom redu u FBiH

(Fena)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.