HNS razmatra opciju zajedničkoga izlaska stranaka članica na izbore

Predsjedništvo Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS-a) održalo je u ponedjeljak svoju 21. sjednicu u Mostaru.

Predsjedništvo je komentiralo aktualnu političku situaciju te analiziralo trenutno stanje na svim razinama vlasti. Najviše vremena posvećeno je razgovoru i aktivnostima oko izbornoga procesa, razgovarano je i o mogućem zajedničkom izlasku stranaka članica HNS-a na predstojeće izbore u BiH, te je kazano kako se dijalog oko nastupa nastavlja.

Predsjedništvo je još jednom potvrdilo svoju ranije donesenu odluku, kako se mora doći do kompromisa, kako bi se Izborni zakon izmijenio, sukladno odluci Ustavnoga suda.

Predsjedništvo HNS-a je čvrstoga uvjerenja kako dužnosnici HNS-a unatoč raznim krizama na aktualnoj političkoj sceni, trebaju nastaviti dosljednu politiku oko promjena Izbornoga zakona.

Priprema za izbore: HDZ potvrdio uvjerenje da će se mijenjati Izborni zakon

Promjenom Izbornoga zakona ostvarila bi se institucionalna jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini, što je minimum ispod kojega dužnosnici Hrvatskoga narodnoga sabora i stranke okupljene oko njega neće pristati.

Na sjednici je dogovorena i Koordinacija unutar HNS-a na nižim razinama vlasti koja je jednoglasno podržana, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • HNS = HDZ = KPJ. Hrvatski narod sada ima samo jednu stranku koji smije birati. Ništa se nije promijenilo od komunizma.
    Jednom partija uvijek partija. Divim ti se Čoviću kako si ovo uspio. Stvarno si genije, samo je šteta što svoju genijalnost ne koristiš za dobrobit hrvatskog naroda nego koristiš hrvatski narod za svoju dobrobit.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.