Priprema za izbore: HDZ potvrdio uvjerenje da će se mijenjati Izborni zakon

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana 22. sjednica Predsjedništva na kojoj se raspravljalo o više aktualnih tema.

Predsjedništvo HDZ-a BiH najprije je uradilo analizu rada za 2017. godinu te plan za 2018. godinu.

Plan rada stranke za tekuću godinu prezentirali su voditelji organizacijskih cjelina HDZ-a BiH, i to: Mladeži, Zajednice žena, Kluba utemeljitelja, Političke akademije te Odbor za branitelje.

Također, na sjednici je utvrđen i kalendar aktivnosti za 2018. godinu. Zaključeno je da će se kroz stranačku infrastrukturu, svi planovi ugraditi u zajednički plan izbornih aktivnosti, odnosno plan za izbornu kampanju.

Na sjednici je vršen presjek političkoga stanja, te je razgovarano o pripremama za predizborne aktivnosti, s ciljem skretanja pozornosti na važnost izmjena i dopuna Izbornoga zakona sukladno odluci Ustavnoga suda u BiH, kako bi se omogućilo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, da konstitutivnost zaživi sukladno odlukama Ustavnoga suda i da se Bosna i Hercegovina napokon okrene europskoj budućnosti.

HNS razmatra opciju zajedničkoga izlaska stranaka članica na izbore

Predsjedništvo je i na danas održanoj sjednici potvrdilo uvjerenje kako će u narednom razdoblju doći do izmjena i dopuna Izbornoga zakona BiH. Na sjednici je zaključeno da će se u narednom razdoblju voditi razgovori sa predsjednicima stranaka u BiH vezani za aktualnu političku situaciju.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.