HNS priznao: “Kardinalne pogreške su odredile osvajača kupa”, sudac i pomoćnik na “hlađenju”

Nažalost  finale Kupa između Dinama i Hajduka obilježilo je loše suđenje. Sudac Mario Zebec dobio je negativnu ocjenu za suđenje, kao i njegov pomoćnik Borut Križarić. Nema sumnje da su, ionako turbulentnu sezonu, za kraj obilježili novi sudački repovi. I u HNS-u priznaju – kardinalne pogreške su odredile osvajača kupa.

Odjeci finala kupa ne prestaju. Ni više od osam tisuća navijača pored Bosuta, ni solidan nogomet, nego opet su u prvom planu suci. Mario Zabec i Borut Križarić nisu odradili posao na visini zadatka, svjesni su toga i u sudačkoj organizaciji.

Nažalost utakmicu su obilježile dvije teške pogreške sudaca, nažalost dvije teške odluke koje su obje bile na štetu Hajduka i odlučile su pobjednika utakmice. Normalno da kao predsjednik sud. komisije nisam sretan s tim odlukama, rekao je povjerenik za suđenje HNS-a Ante Kulušić.

Zebec ide na hlađenje i neko vrijeme neće suditi. No slaba je to utjeha Bilima.

Sudac kad dobije negativnu ocjenu, onda ne sudi nekoliko utakmica. Nije ista ocjena kada je rezultat 5:0 ili kod rezultata 0:0. To povjerenik za suce vodi računa i onda sudac nekoliko utakmica ne sudi, rekao je Kulušić.

Prošle je sezone Pejinov respect prema Soudaniju bio lajtmotiv cijele sudačke sezone. Činjenica je da se i na top razini poput Lige Prvaka događaju pogreške, no dojam je da arbitri na HNL terenima nisu napredovali u odnosu na prošlu sezonu, piše Gol.hr.

Bilo je grešaka i u prošloj i u ovoj sezoni, na sreću prošle sezone takve greške nisu odlučile ni prvenstvo ni kup no ove godine su dvije greške suca odlučile kup što nije dobro za sudačku organizaciju, zaključio je Kulušić.

VAR tehologija je još uvijek pusta priča. Skup je to sport za naše terene. S druge strane, profesionalizacija hrvatskih sudaca spominje se sve više. U tom slučaju bi sudačke pogreške, ali i alibiji za iste, trebale biti rijeđe. Nadamo se.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Ne navijam ni za jedne ni za druge. Ali ako sustavno 15 godina hns grijesi na racun hajduka zasto se onda cude reakciji. Naletio sam na podatak da je na poljudu ove godine imali 55 posto gledanosti lige. Znaci da ostale ni ne zanima kupljeni kupovi i prvenstva. I onda im smeta sto svi navijaci (mislim na ultra pokret) namjerno prave nerede da fifa i uefa kaznjavaju reprezentaciju i hns, odnosno jedino sto oni vole, tj novac

    4
    2
    • Budi malo realniji. Hajduk je oštećen pogreškom suca. Nije ni prvi ni zadnji put, a bit će toga opet. I sad kao da je došao smak svijeta. Vidio si i ti i ja puno sitacija kad su oštećeni Hajdukovi protivnici, ali tada svi šute. Hajduk svima drži lekcije, a svoje smeće gura pod tepih.

  • A za dinamo nije jeli dok je igro Igor Cvitanovi ako je netko samo taknuo ga bio je penal za dinamo. Zato on drzi rekord golova u hnl. Ali kada je posao vani igrati nista nije ucinio. U 5 godina igranja u spanjolskoj itd dao oko 15 golova. Nema kao u hr ligi odmah penal ako ga netko takne. Ha ha.

  • za hajduk je sezona tek počela, ljeto je tu, japanke su spremne za tržište, jogurt se još kiseli, a hajdučka piva već mrzla u frižderima. Bi će para u 9om mjesecu kad raja navali na plažu mora kupit hajdučke japanke, na plaži pije hajdučku pivu i kad izgori maže se hajdučkim jogurtom. Cijelu priču su zaokružili marketinški stručnjaci, samo da je bilo kakvu paštetu hajdučku izbacit

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.