HNS o Komšićevom “non-paperu”: Pokazatelj nervoze pošiljatelja koji je poznat kao još jedan Sejdo Bajramović – Jabuka.tv

HNS o Komšićevom “non-paperu”: Pokazatelj nervoze pošiljatelja koji je poznat kao još jedan Sejdo Bajramović

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH osudio je non-paper o BiH kojeg je član Predsjedništva BiH Željko Komšić krajem ožujka uputio u Bruxelles i New York te izrazio žaljenje zbog činjenice “da je non-paper iznio neukusne optužbe o međunarodnim partnerima, u prvom redu Europskoj uniji i SAD-u i njihovim predstavnicima u BiH”.

Optužbe o pristranosti, neodlučnosti, političkom podilaženju i nemaru diplomatsko su sramoćenje BiH na europskoj i svjetskoj razini, ali i pokazatelj nervoze pošiljatelja, koji je u međunarodnim krugovima poznat kao još jedan Sejdo Bajramović ili uzurpator prava hrvatskog naroda u BiH, i to u situaciji kada se intenzivno radi na donošenju izmjena Izbornog zakona BiH koje neće pogodovati, prije svega, uzurpatorima hrvatskih mjesta niti će bilo kojeg žitelja BiH ostaviti u diskriminacijskom položaju, navode iz HNS-a.

Kako su istaknuli, pored kleveta, non-paper je plasirao apsolutne neistine te osobne političke stavove o stanju u Bosni i Hercegovini.

Pokušaj da predstavi razarajuću politiku kao progresivan građanski čimbenik promašen je, apsurdan i neutemeljen. Ista ta politika destabilizirajući je faktor BiH i političkog dijaloga, s čime su dužnosnici diljem EU i svijeta sada ponovno upoznati.

HNS BiH osuđuje deplasirane klevete na međunarodne partnere i dužnosnike te odbacuje grube neistine o stanju i ulogama unutar BiH. Istodobno, pozivamo na žuran i konstruktivan politički dijalog u cilju što skorijeg postizanja potrebnih iskoraka Bosne i Hercegovine prema euroatlantskoj budućnosti zasnovanoj na uzajamnom poštovanju, uvažavanju i ravnopravnosti, poručuju iz HNS-a BiH.

Strani veleposlanici kritizirali Komšića i poručili mu da bespotrebno ne diže tenzije

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.