HNS: Ministrica ne shvaća da BiH nije zlatna ribica koja će ispunjavati njezine želje

Dragan Čović
Hrvatski narodni sabor (HNS) priopćio je kako je prijedlog liberalizacije viznog režima za građane Saudijske Arabije protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), koji definira način viznog i svakog drugog ulaska za treće zemlje.

Medijski linč koji se vodi protiv legitimnih hrvatskih predstavnika i ministara u Vijeću ministara BiH danas je kulminirao i počeo poprimati neumjesne i nimalo dolične komentare uvažene ministrice koja državu BiH shvaća kao “zlatnu ribicu” koja će ispunjavati njezine osobne želje ili, još gore, vlastite interese.

Dotična ministrica već danima vodi tobože turističku promociju i neviđenu brigu za turiste iz Saudijske Arabije u maniru: Turizam će propasti, država će propasti, sve će propasti ako arapski turisti ne dolete u Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz HNS-a BiH.

Dodaje se kako ministrica “pored neistina koje iznosi, kao i javnih veličanja ratnih zločinaca zbog kojih se nikad nije ispričala, ide korak dalje u moru besjeda iznesenih posljednjih dana zaobilazeći nepobitne činjenice kako je ovakav prijedlog o bezviznom režimu protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) koji definira način viznog i svakog drugog ulaska za treće zemlje što Saudijska Arabija u ovome slučaju jeste”.

Ukoliko bi se za svačiji osobni interes pravili presedani, što u ovome slučaju ministrica zapravo otvoreno traži, i ako bi takva praksa postala norma ponašanja za svaku osobnu želju od ministara, država Bosna i Hercegovina bi otišla u političku i institucionalnu anarhiju. Jednako važno je spomenuti i sigurnosni faktor, osobito u uvjetima otvorenih sukoba na Bliskome istoku gdje se sigurnosne provjere moraju podignuti na mnogo veću razinu, poručili su iz HNS-a.

Vidimo da i SDA izlazi s usporedbama sa Švicarskom i njihovom tolerancijom za arapske turiste te moramo istaknuti i sljedeće: 90-ih godina su Arapi imali također liberaliziran ulaz u ovu europsku zemlju, prije svega zbog popriličnih svota na svojim bankovnim računima, dok su u BiH dolazili ratovati i činiti ritualna dekapitiranja i stravične zločine što dotična ministrica nikada neće istaknuti, a upravo ih je njezina stranka na ovim prostorima instalirala i dijelila im državljanstva i ordene časti.

S druge strane drago nam je istaknuti kako SDA navodi Švicarsku kao primjer jer Hrvatski narodni sabor već desetljeće navodi Švicarsku kao primjer uređenog multinacionalnog društva koje prevladava svoje unutarnje različitosti u funkcionalno i stabilno društvo. I ovim putem pozivamo SDA da slijedimo primjer Švicarske i njezinog uređenja, a osobne interese, pobude i želje uz neviđeno politikanstvo ostavimo jednom zauvijek po strani, dodali su.

SDA: Nerazumna odluka ministara iz HDZ-a usmjerena protiv oporavka bh. turizma

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.