HNS: Medijska histerija protiv Hrvata i dalje naslonjena na laži i mržnji

Hrvatski narodni sabor BiH oglasio se povodom reakcija iz Sarajeva o navodnoj izjavi predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović o militantnom islamu u BiH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Erupcija teških uvreda i komentara u posljednja 24 sata doslovno je bombardirala javni i medijski prostor u Bosni i Hercegovini.

U silnom natjecanju tko ima veće i bolje manire s jasno vidljivim elementima fašizma te tko stoji na “braniku Bosne” teško je, nažalost, i ovaj put izdvojiti.

U silnom nadmetanju dežurnih nacionalističkih poltrona, wannabe “twitteraša” i sitnih političkih marioneta nemoguće je ne primijetiti užasnu i tešku realnost svega što se skupilo na političku scenu „tolerantnog i europskog Sarajeva“.

Medijski rat, priopćenjima, izjavama punim mržnje i raznim reagiranjima, sve na osnovu poluinformacija, jasno oslikava političku stvarnost koju svakodnevno proživljavamo u Bosni i Hercegovini. Političko Sarajevo i cjelokupno vodstvo bošnjačkih političkih predstavnika, zadnjim orkestrianim i usmjerenim napadima obrušenim na Hrvate u Bosni i Hercegovini, ne libi se napasti izmišljenim izjavama i dužnosnike susjedne nam i prijateljske Republike Hrvatske.

U svakom istupu svi dužnosnici Republike Hrvatske uvijek su izražavali spremnost pomoći Bosni i Hercegovini u procesima pristupanja europskoj obitelji, što mnogima izgleda ne odgovara, čime truju odnose Bošnjaka i Hrvata, te Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Agresivni koraci prema bh. Hrvatima koje poduzima političko Sarajevo, zapravo su bježanje od odgovorne politike.

Težnja bošnjaka i političkog Sarajeva i njihovo nezadovoljstvo ovakvim uređenjem države, nastalo je odmah potpisivanjem Daytonskog mirovnog sporazuma, kada je BiH definirana kao država triju ravnopravnih konstitutivnih naroda; Bošnjaka, Srba i Hrvata.

Dokaz tomu, niz je reakcija koje svakim danom dobivaju svoj veći intezitet, koristeći ulični žargon, razne spinove, uništavajući konstruktivni dijalog i dobrosusjedske odnose. Bošnjaci, ovakvim pristupom koji je intenzivan nakon općih izbora, nastavljaju majorizaciju te se nastoje obračunati sa najmalobrojnijim konstitutivnim narodom u BiH, koristeći sve alate političkog i medijskog utjecaja, pri pokušaju oduzimanja svih političkih prava konstutivnog hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski narodni sabor očekuje i direkne reakcije međunarodne zajednice, kako bi se koliko je moguće, stalo u kraj svim vrstama spinova, krenulo naprijed u izgradnju bolje, pravednije Bosne i Hercegovine sa političkim predstavnicima koji su spremni na dijalog temeljen na kulturi uzajamnog poštovanja. Slika koju šaljemo ovih dana iz BiH u svijet, nikako ne može biti slika zajedničke nam domovine Bosne i Hercegovine.

Domovine koja unatoč svim izazovima i opasnostima mora raditi na pomirenju i unapređenju unutarnjih, većinsko-manjinskih odnosa, smanjenju tenzija ali i jasno pokazati opredijeljnost za mirom, sigurnošću i prosperitetom, ne samo regije kojoj pripadamo, nego i cijeloga svijeta, kako ne bi platili visoku cijenu politikantstva iz političkih igara moći, što bi nas udaljilo i od europskog i od NATO puta, što je Hrvatski narodni sabor postavio kao strateško opredjeljenje.

Evidentna nervoza i medijska histerija koja dolazi iz kuhinje političkog Sarajeva, jasno nam govori, kako su izmjene Izbornog zakona za koje su zalažu iz Hrvatskog narodnog sabora, neizbježan dio europske Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju Hrvatskog narodnog sabora.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Mir tamo, šta više skačete jedni na druge ,živjeli sretno i Muslimani i Izraelski narod,i Srbi ,i Hrvati..Mir

  • Nase poturice cute. A ovi nas zderu zive… Dokle vise taj kukavicluk…Da su ovako srce jrvati imali 91-95 nebi nas ni bilo. A ovi sto nije bio njihov rat i sto ih Hrv. Vojska spasavala laju i postali opaki…Spasi ih, smjesti izbjeglice, naoruzaj, deblokiraj Bihac i ovo je hvala… A svi ovi sto laju i pjene imaju i hrv. drzavljanstvo a vecina i nekretnine u RH- koj. Kolindi su ovi huskaci, politicke vode stavili metu na glavu…

  • Oni su Kolindi dali vjetar u ledja da bude jos jaca I da vidi koje fasiste ima iza ledja.Tako ti je kada jadove spasis pomognes im a oni puni mrznje prema nama.Zato ce nasa Kolinda da pobijedi na izborima.Oni su narod koji je izaostao nastrojen na islamskom fundamentalizmu

  • Ovo je ponizavajuce kakva spadala i derista vrijedaju presjednicu i sve hrvate. Ali se mali misevi iz RH utrkuju u zastoti ovih primitivaca i druave BiH a svoju mrze i urusavaju. Stp sada kafa zena zo uopce nije rekla…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.